Molitva vjernika

Braćo i sestre u Isusu Kristu, uputimo milosrdnom Ocu svoje molitve za sve žrtve nasilja i zlorabljenja da osjete Božju ljubav i blizinu te u Kristu Gospodinu pronađu jakost i utjehu. Za svu zlostavljanu i izrabljivanu djecu i maloljetnike u našoj zemlji i širom svijeta: daj da čim prije prestane njihovo izrabljivanje kako bi mogli živjeti u dostojanstvu djece Božje, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!  Za sve članove Crkve maloljetne dobi koje su žrtve spolnog zlostavljanja: podari im Duha jakosti i potporu bližnjih da po vjeri u Krista Gospodina prevladaju sve poteškoće, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!   

Opširnije …

Molitva u prigodi Dana molitve i pokore za žrtve nasilja i zlorabljenja (Petak pred Cvjetnicu)

Bože otaca naših, obnovi nas u vjeri koja nam je život i spasenje, u nadi koja obećava praštanje i unutarnju obnovu,
u ljubavi koja čisti i otvara srca naša, da ljubimo Tebe, i u Tebi svakoga svoga brata i sestru. Gospodine Isuse Kriste,
daj da Crkva obnovi svoju drevnu predanost poučavanju mladih putovima istine i dobrote, svetosti i velikodušna služenja društvu. Duše Sveti, tješitelju, zagovorniče i vođo, nadahni novo proljeće svetosti i apostolskoga žara u Crkvi. Neka naše žalosti i suze,

Opširnije …

OKRUŽNICA O USTANOVLJENJU DANA MOLITVE I POKORE ZA ŽRTVE NASILJA I ZLORABLJENJA

Na prijedlog Papinskoga povjerenstva za zaštitu maloljetnika, Papa Franjo  ustanovio je Dan molitve i pokore za žrtve spolnoga zlostavljanja te molitve Bogu za jasniju svijest odgovornosti svih članova Crkve u pogledu maloljetnih osoba koje su joj povjerene. Članovi Biskupske konferencije BiH na prošlom redovitom zasjedanju u Mostaru, 21.-22. ožujka 2017., odredili su da taj „Dan molitve i pokore“ u cijeloj Metropoliji bude Petak pred Cvjetnicu – u narodu poznat i kao Cvjetni petak, ove godine 7. travnja.

Opširnije …

Proglas ustanovljenja Dana molitve i pokore za žrtve nasilja i zlorabljenja

Na prijedlog Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, Sveti Otac je odlučio ustanoviti Dan molitve i pokore za žrtve spolnog zlostavljanja te molitve Bogu za jasniju svijest odgovornosti svih članova Crkve u pogledu osoba maloljetne dobi njoj povjerene. Poslušni Papinoj želji, odredili smo da taj „Dan molitve i pokore“ u našim (nad)biskupijama bude petak pred Cvjetnicu – u narodu poznat i kao Cvjetni petak. Ove godine je to 7. travnja.

Opširnije …

GODINA DJECE U NAŠOJ ŽUPI

Nakon podužeg razmišljanja odlučili smo  ovu pastoralnu godinu 2016/2017.  posvetiti djeci, kao što smo prije imali Godinu obitelji. Godinu djece proglasili smo na proslavi šeste obljetnice naše župe, na blagdan Kraljice Krunice, 7. 10. 2016., na misi u 10 h. S obzirom na plan i program za Godinu djece, zasada ovdje donosimo samo uopćene prijedloge i zaključke koje smo donijeli zajedno s djecom:

Opširnije …