Vijesti

PREDSTOJEĆI PASTORALNI DOGAĐAJI U NAŠOJ ŽUPI

Prva sveta Pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 11. 4. 2021., na Misi u 10:00. Trodnevnica za Prvopričesnike i njihove roditelje je prema sljedećem rasporedu: Četvrtak, 8. 4. 2021. - 17:30 h Klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika; - 18:00 h Sv. Misa s homilijom o sakramentu Krštenja; - Poslije mise proba za prvopričesnike i podjela prvopričesničkih odijela.Petak , 9. 4. 2021. - 17:30 h - Prvopričesnici predmole

Opširnije …

Papa: Sveti Josip, snažan i blag, primjer je za sva zvanja

U poruci za Svjetski dan molitve za zvanja papa Franjo upućuje na lik Marijina zaručnika i na njegove snove. U ovom osjetljivom vremenu pandemije potrebna su srca sposobna za veliki zanos, poput Josipa koji je odlučio pouzdati se u Boga, te je njegov život postao „umjetničko djelo“ Današnja zvanja papa Franjo povjerava očinskoj brizi Josipa, njegovu blagom srcu, njegovu biću potpuno darovanom Bogu. U poruci povodom Svjetskoga dana molitve za zvanja,

Opširnije …

Treća korizmena - Kolekta solidarnosti

Kao što Vam je već poznato, na redovitom zasjedanju BK BiH u Sarajevu, 3. studenoga 2015., usvojeno je da Treća korizmena nedjelja na području biskupija Bosne i Hercegovine bude Nedjelja solidarnosti. Iako se podudara s Tjednom solidarnosti koji organizira Crkva u Hrvatskoj, i ima isti cilj - duhovno i materijalno pomoći braći i sestrama u potrebi - radi se o dvjema zasebnim akcijama.

Opširnije …

Studentski utorak


Jučer je u našoj župi održan studentski utorak, gost predavač bio je od Zvonka Benkovića. U predavanju je bilo oko 200 studenata grada Mostara. Nadamo se da će i ostali studenti dolaziti na studentske utorke zajedno se družiti i Bogu moliti.

Opširnije …

Dan života


Peta nedjelja kroz godinu - DAN ŽIVOTA

Opširnije …

Studentski utorak


Studentski odbor naše župe poziva vas na studentski utorak, 9. veljače 2021., u 18: 30h, gost predavač bit će fra Zvonko Benković s temom: "Što je mladima sveto". Dobro nam došli!

Opširnije …

KOLEKTA I PRINOSI SA ŽUPA CRKVA U HERCEGOVINI PORUŠENOJ BANOVINI

Na završetku prve faze prikupljanja pomoći porušenoj Banovini, naš mjesni biskup Petar Palić uputio je pismo zahvale svim svećenicima, redovnicima i redovnicima, vjernicima i svima koji su osobno, posredstvom župe ili Biskupijskog Caritasa, sudjelovali u akciji pomoći porušenoj Banovini. Pismo biskup Petra prenosimo u cijelosti:

Opširnije …

NEDJELJA RIJEČI BOŽJE 24. 1. 2021.

Aperuit illis – Apostolskim pismom Svetoga Oca Franje ustanovljuje se Nedjelja Božje riječi. 1. »Tada im otvori pamet da razumiju Pisma« (Lk 24, 45). To je bio jedan od posljednjih čina uskrsloga Gospodina prije njegova uzašašća. Ukazao se okupljenim učenicima, s njima je lomio kruh i otvorio im pamet da razumiju sveta Pisma. Tim razočaranim i prestrašenim ljudima objavljuje smisao pashalnoga

Opširnije …

PERSONALNA MORALNA OBVEZA - (PMO)

Kako bismo našim župljanima i ostalim ljudima dobre volje omogućili da se aktivnije uključe u izgradnju župne crkve sv. Tome apostola u Mostaru, predložili smo (na početku nove Crkvene godine, Došašće 2020.)   trogodišnju akciju koja se zove Personalna moralna obveza za izgradnju crkve. Ova Personalna moralna obveza sastojala bi se u odgovornom preuzimanju obveze da se kroz tri godine svakoga mjeseca daruje 20,-KM za izgradnju crkve sv. Tome apostola u Mostaru.

Opširnije …

POZIV NA LOKALNE IZBORE U MOSTARU

U nedjelju, 20. prosinca 2020. godine, održat će se lokalni izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara. Gradsko vijeće Mostara čini 35 vijećnika. Niti jedan konstitutivni narod ne može imati više od 15 niti manje od 4 vijećnika, a jedan vijećnik mora biti iz reda Ostalih. Iz šest gradskih područja bira se 22 vijećnika (GP Sjever 2; GP Stari grad 5; GP Jugoistok 2; GP Jug 2; GP Jugozapad 7 i GP Zapad 4 vijećnika) a sa Gradske liste se bira 13 vijećnika. Tako će se konstituirati Gradsko vijeće koje bi na prvoj sjednici trebalo jednog od vijećnika izabrati za gradonačelnika Mostara.

Opširnije …