Vijesti

Papa će posjetiti Južnu Koreju

Papa će Franjo od 14. do 18. kolovoza ove godine boraviti u Južnoj Koreji; bit će to njegovo treće apostolsko putovanje. Objavio je to danas (10. ožujka) Tiskovni ured Svete Stolice. Papa će poći na to putovanje – kako stoji u priopćenju – u prigodi šestoga Azijskog dana mladeži, koji će se održati u biskupiji Daejeon. Ali, kako je za medije pojasnio vatikanski glasnogovornik

Opširnije …

Poruka pape Franje za korizmu 2014.

Draga braćo i sestre, želim vam povodom korizme ponuditi neka korisna razmišljanja za naš osobni i zajednički put obraćenja. Ona se nadahnjuju na riječima svetog Pavla: "Ta poznate darežljivost Gospodina našega Isusa Krista! Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite" (2 Kor 8, 9). Apostol se obraća kršćanima u Korintu da ih potakne da budu velikodušni u pomaganju vjernicima u Jeruzalemu koji su bili u potrebi.

Opširnije …

Poziv biskupa BK BIH na molitvu za pravedni mir u Ukrajini i Siriji

Svima nam je dobro poznato da se proteklih tjedana u Ukrajini događaju društveni neredi koji vrlo ozbiljno prijete miru u tom dijelu svijeta. Posljednjih dana situacija je postala još dramatičnija i prijeti da prijeđe granice te zemlje.

U povodu tih veoma zabrinjavajućih događanja, poglavar Grkokatoličke Crkve u Ukrajini,

Opširnije …