Vijesti

Obavijest o slavlju Male Gospe u Jablanici

Bliži se blagdan Male Gospe koji ova župa na poseban način slavi iako nije patron. Stoga vas želim ovim dopisom izvijestiti o programu slavlja kako biste mogli na vrijeme uskladiti svoje termine i izvijestiti svoje župljane. Ove godine naša župna zajednica organizira trodnevnicu, od subote 5. rujna do utorka 7. rujna. Svaki dan u 18 sati započinje molitva krunice i litanija, a za to vrijeme je prigoda za svetu ispovijed. Nakon krunice odmah slijedi sveta misa.

Opširnije …

BISKUP KUTLEŠA - NADBISKUP KOADJUTOR

Jučer, 11. srpnja 2020., na blagdan sv. Benedikta, Apostolska Nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je vijest da je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Dražena Kutlešu, dosadašnjega porečkoga i pulskoga biskupa.

Opširnije …

POZDRAVNA DOBRODOŠLICA BISKUPU PETRU

Sretan Ti blagdan sv. Benedikta, utemeljitelja Reda benediktinaca od 529. godine, nebeskoga zaštitnika Europe od 1964., tvorca molitveno-radne poslovice Ora et labora - Moli i radi, te divne poticajnice kršćanske evangelizacije i svake zdrave civilizacije! Pozdravlja Te Hercegovina, osobito katolička zajednica iz Čajniča, župe nevesinjske, koja u mjesnoj crkvici slavi svetkovinu sv. Benedikta, zaštitnika Čajniča, 165 km od Mostara! Danas na sveto Benediktovo raduje se i onih

Opširnije …

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru

Poštovani birači, Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održati će se 4. i 5.7.2020., za područje Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru, u Osnovnoj školi Petra Bakule, u ulici Kralja Tomislava 9. GKRH poziva sve birače da iskoriste svoje aktivno biračko pravo i glasaju po svojoj savjesti. Kako će se ovi izbori održati u posebnim uvjetima dužni smo navesti nekoliko napomena:

Opširnije …

Drugi susret biskupa i svećenika Puljića

Drugi susret biskupa i svećenika Puljića predviđen je za subotu, 4. srpnja 2020. u Blagaju. Svetu Misu s početkom u 11 sati predvodit će, ako Bog da, uzoriti kardinal Vinko Puljić u zajedništvu sa zadarskim nadbiskupom i predsjednikom HBK mons. Želimirom Puljićem povodom njihove 30. obljetnice biskupstva, kardinalove 50. obljetnice svećeništva i 75. godine života. Prigodnu propovijed uputit će mjesni biskup mons. Ratko Perić.

Opširnije …

PROSLAVA PRVE PRIČESTI U NAŠOJ ŽUPI

Proslava Prve Pričesti u našoj župi sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu bit će u nedjelju, 14. 6. 2020. u 10 h. Dan prije bit će ispovijed za djecu i roditelje. 
Stoga, pozivam roditelje naših Prvopričesnika da dođu na sv. Misu u ponedjeljak, 25. 5. 2020. u 18h te poslije na mise na sastanak (susret) na kojem bi se trebali dogovoriti  o načinu bliže pripreme na sakramente prve ispovijedi i prve svete Pričesti.

Opširnije …

Poziv za upis na Teološko-katehetski institut Mostar

Teološko-katehetski institut Mostar (TKIM) već više od tri desetljeća djeluje kao visokoškolska ustanova. Njegov je rad, kanonskim ustanovljenjem i akreditacijom, potvrdila u veljači 2017. godine Kongregacija za katolički odgoj. TKIM ovim poziva sve zainteresirane kandidate da upišu ovaj sveučilišni studij i izvješćuje ih da u novoj akademskoj godini 2020./2021., u prvu godinu preddiplomskoga studija, upisuje 15-20 novih studenata.

Opširnije …

OBAVIJEST IZ BISKUPSKOG ORDINARIJATA MOSTAR

Prema izvješćima epidemiologa i kriznih stožera, pandemija koronavirusa pomalo jenjava. Bogu hvala! S tim u vezi razni  krizni stožeri izdaju nove mjere za vlastita područja. Tako ovih dana možemo čuti kako će se vjernici u Hrvatskoj nakon 45 dana vratiti u crkve na sv. Mise. Bogu hvala. Mi smo uspjeli sve ovo vrijeme u granicama dopuštena broja u crkvama i neograničena broja pred crkvama (dakako uvijek poštujući odredbe mjerodavnih kriznih stožera) slaviti sv. Mise "s narodom". 

Opširnije …

Biskupova okružnica

Sve vas iskreno pozdravljam riječima Uskrsloga Otkupitelja: MIR VAMA! Odgovor na upite. Na Ordinarijat je pristiglo više upita s terena u vezi sa slavljem sakramenata Prve sv. Pričesti, sv. krizme te o proljetnom „blagoslovu polja". Bogu smo zahvalni da smo kroz sve ovo vrijeme virusne krize imali priliku redovito slaviti sv. Misu s narodom, iako s ograničenim brojem vjernika - kao Isusova Misna Žrtva na Kalvariji - i da smo onima koji su zaželjeli mogli podijeliti tražene sakramente; u prvom redu sakramente pomirenja i bolesničkoga pomazanja.

Opširnije …