Vijesti

Tropletovi Izvidnici sudjelovali u Molitvenom pohodu Bobovcu

Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane te Oružanih i redarstvenih snaga upriličen je 21. listopada. U tom Molitvenom pohodu sudjelovali su i Tropletovi Izvidnici. Nakon misnog slavlja izvidnici su uživali u vojničkom grahu, a zatim su zajedno s hodočasnicima koji su im se pridružili posjetili samostan i crkvu sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci. Tu su i razgledali postav franjevačkog muzeja koji sadrži impresivne izloške

Opširnije …

TROPLETOVI DANI KULTURE 2017. ZAPOČINJU MOLITVENIM POHODOM NA BOBOVAC

Kako je već tradicija, TROPLETOVI DANI KULTURE – vjera, baština, identitet započinju Molitvenim pohodom na kraljevski grad Bobovac i molitvom za Domovinu u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada) a završavaju odavanjem počasti žrtvi Vukovara i sjećanjem na obljetnicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosna (18. studeni). Ovogodišnji molitveni pohod Bobovcu će se održati u subotu, 21. listopada. 

Opširnije …

PROSLAVILI SMO ŠESTU OBLJETNICU USPOSTAVE NAŠE ŽUPE

Proslavu šeste obljetnice uspostave naše župe zamislili smo i proslavili kao župnu trodnevnu duhovnu obnovu povodom blagdana Kraljice Krunice, na koji je 7. 10. 2011. ustanovljena naša župa sv. Tome apostola. Na ovu Trodnevnicu ili trodnevnu duhovnu obnovu pozvali smo sve naše vjernike, napose vjeroučenike. A između njih posebno smo pozvali ovogodišnje kandidate za prvu svetu pričest i krizmu te njihove roditelje. Zato smo prošli tjedan imali susret s roditeljima naših prvopričesnika i krizmanika na kojem smo im priopćili  da ovom Trodnevnicom započinje bliža priprava

Opširnije …

TRODNEVNICA U ČAST KRALJECE KRUNICE

Trodnevnicu predvode mladi svećenici Srijeda, 4. 10., sv. Franjo Asiški (†1226.) Prvi dan Trodnevnice Kraljici Krunice
17,30 h Zajedničko moljenje krunice 18 h – Sveta misa - Misu predvodi i za bračne parove propovijeda don Davor Berezovski, duhovni pomoćnik u katedralnoj župi u Mostaru. Pjeva naš Dječji zbor Blizanac. Četvrtak, 5. 10. 2017.
Drugi dan Trodnevnice Kraljici Krunice 17,30h - Euharistijsko klanjanje za svećenička zvanja 18 h – Sveta misa

Opširnije …

Kako se moli krunica

O Isuse, to je tebi za ljubav, za obraćenje grešnika i kao naknada za uvrede koje se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinu. Vjerujem u Boga Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje. I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice, mučen pod Poncijem Pilatom, raspet, umro i pokopan; sašao nad pakao; treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa, sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve.

Opširnije …

25. OBLJETNICA BISKUPSKOGA REĐENJA MSGR. RATKA PERIĆA

U prigodi 25. obljetnice biskupskoga ređenja msgr. Ratka Perića, Biskupski ordinarijat u Mostaru poziva vas na zahvalno Misno slavlje i svečanu akademiju. Svečana akademija i predstavljanje biskupove knjige Sjeti me se u raj kada dođeš bit će u srijedu, 13. 9. 2017. u 19 h, u velikoj katedralnoj dvorani. Nakon ove svečane akademije za sve prisutne bit će prigodni koktel. Svečana misa zahvalnica bit će na blagdan Uzvišenja svetoga Križa u 10 h, u katedrali Marije Majke Crkve

Opširnije …

ŽUPNI VJERONAUK 2017/2018.

- Ispovijed školaraca za početak školske godine 2017/2018. je u subotu, 2. 9. 2017. u 12 h. - Svečana misa s blagoslovom školaraca je u nedjelju, 3. 9. 2017. u 10 h. - Početak vjeronauka je u  četvrtak, 7. 9. 2017. Župni vjeronauk ove godine bit će četvrtkom, petkom i subotom. Ako bude ikakva nesuglasja sa školskim rasporedom, dogovorit ćemo se naknadno s pojedinim razredima.

Opširnije …

HODOČAŠĆE U HERCEG NOVI

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET organizira 16. rujna 2017. (subota) hodočašće u Herceg Novi, rodni grad sv. Leopolda Mandića, prigodom dolaska svečevih relikvija – neraspadnuta tijela na štovanje i liturgijsku proslavu. Polazak je predviđen iz Mostara u 4 sata ujutro, a povratak navečer istoga dana.

Opširnije …

LJETNI ORATORIJ: “DUGA-PRUGA”

Evo nas u drugom tjednu našeg Ljetnog oratorija “DUGA-PRUGA” koji je otpočeo na svetkovinu sv. Tome apostola, 3. 7. 2017., s djecom od 5. do 8. razreda. U ovom drugom turnusu prijavilo se 92 djece, a u prošlom tjednu bilo ih je 81. I jedan i drugi turnus prati oko 50 animatora. Ne mogu svaki dan doći svi animatori jer imaju ili upise u škole ili na fakultete. Jedan dan u prošlom tjednu išli smo na izlet u Blagaj, na ledinu ispod župne crkve.

Opširnije …

LJETNI ORATORIJ: “DUGA-PRUGA” 2017.

U našoj župi sv. Tome apostola u Mostaru ima sedam živih krugova (zajednica) koji se nazivaju prema sedam odlika Kristova kraljevstva: istina, život, svetost, milost, pravda, ljubav i mir. Prema ovim odlikama napravili smo i župnu zastavu. Svih ovih sedam živih krugova tvore Pokret vjeroučenika za novu evangelizaciju koji se zove DUGA

Opširnije …