Vijesti

UZ PAVLOVU BOŽIĆNU ČESTITKU TITU

Pavao apostol, između svojih stotinjak suradnika i poznanika imenito spomenutih u Novom Zavjetu, imao je vrloga učenika, Tita, "pravoga sina po zajedničkoj vjeri" (Tit 1,1), koji se u neka doba našao s njime u Rimu u apostolskom timu. Odatle su Pavlovim nalogom i s oduševljenjem otišli "Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju" (2 Tim 4,10). U sebi se nemalo radujemo pri samoj pomisli da se misionar Tit Antiohijac nije mogao suzdržati a da se iz obližnje Dalmacije ne otisne uz Neretvu do Mostara da u ljudska srca zasije Evanđelje ovom hercegovačko-neretvanskom prodolinom.

Opširnije …

ADVENTSKO IŠČEKIVANJE U NAŠOJ ŽUPI 2016.

Došašće je vrijeme intenzivne priprave za Kristov konačni dolazak u slavi i za Isusov povijesni rođendan. Da nam ovo došašće bude kvalitetno drugačije nego ostali dani u godini, evo nekoliko prijedloga kako ići Gospodinu ususret: 1. Zornice su kod nas u župi svakim radnim danom u došašću, u 6 h. Lijepo bi bilo svaki dan slaviti sv. misu. Zornica se može zamijeniti i večernjom misom. Svako jutro u došašću za vrijeme sv. mise ima prilika za svetu ispovijed.

Opširnije …

ADVENTSKA RAZMIŠLJANJA

Isus hvali vjeru satnikovu radi četiri razloga: 1. Zato što dolazi k Isusu i što ga zove Gospodinom, što u njemu prepoznaje očitovanje Božje ljubavi (obećanog Mesiju). Zato što poštuje Isusa pa ga ne zove u svoju kuću da se ne bi, kako propisuje židovski zakon, onečistio. Ne želi Isusa dovesti u nezgodnu situaciju. Zato što vjeruje u moć njegove riječi (po kojoj je sve stvoreno)

Opširnije …

PREDAVANJE „OBITELJSKOG OBOGAĆIVANJA“

Želite li biti izvrsni roditelji? Želite li da se vaša bračna ljubav produbljuje? Želite li imati obitelj koja ide prema istom cilju? Spremni ste investirati u najvažniju profesiju – brak i roditeljstvo? Odgovore na takva i slična pitanja daje program Obiteljskog obogaćivanja (Familiy Enrichment) koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD (International Federation for Family Development)

Opširnije …

OBITELJSKO OBOGAĆIVANJE

U subotu, 26. 11. 2016. u 18,30 h u župi sv. Tome apostola na bijelom Brijegu, dr. Željka Markić iz udruge „U ime obitelji“ iz Zagreba, održat će predavanje na temu: Obiteljsko obogaćivanje. Pozivamo bračne parove i obitelji iz mostarskih župa da dođu na ovo predavanje i da se obogate.

Opširnije …

Najava: ZAVRŠNI TJEDAN TROPLETOVIH DANI KULTURE 2016.

Koncert duhovne glazbe crkvenih bendova, klapa i mladih zborova: održava se u kripti župne crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, u ponedjeljak, 14. studenoga u 19 sati. Humanitarna prodajna izložba likovnih uradaka i promocija mladih darovitih umjetnika iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić, na temu „Božje milosrđe“, održat će se u Maloj galeriji H. D. H. S. Kosača, u srijedu, 16. studenoga u 19 h.

Opširnije …

TROPLETOVI DANI KULTURE 2016. ZA SLJEDEĆI TJEDAN, najava

Kreativne radionice za učenje pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) bit će održani 8., 9. i 11. studenoga  2016., s početkom u 19 sati u prostorijama našeg Biskupijskog Caritasa: SPES - Cenatr za djecu, mlade i obitelj, Zagrebačka ulica br. 8. Angažirani stručnjaci će raditi sa skupinama djece iz viših razreda osnovne škole i mladih srednjoškolskog uzrasta.

Opširnije …

PROGRAM I RASPORED “PUČKIH MISIJA” U ŽUPI KATEDRALA (13. – 20. 11. 2016.)

NEDJELJA 13. studeni 2016. (don Damir Stojić) •    18.00 Sv. Misa i propovijed •    Zaziv Duha Svetoga •    19.00 Uvodno predavanje za sve (Potreba za Božjim milosrđem i ljubavi) •    Euharistijsko klanjanje i blagoslov PONEDJELJAK 14. studeni 2016. (don Damir Stojić) •    Susret s prvopričesnicima župe u 9.00 i 15.00 sati •    17.30 Krunica •    18.00 Sv. Misa i propovijed (Vjera usred krize, trpljenje i križa) •    19.00 Predavanje za Bračne parove•    Euharistijsko klanjanje

Opširnije …

GODINA DJECE U NAŠOJ ŽUPI

Nakon podužeg razmišljanja odlučili smo  ovu pastoralnu godinu 2016/2017.  posvetiti djeci, kao što smo prije imali Godinu obitelji. Godinu djece proglasili smo na proslavi šeste obljetnice naše župe, na blagdan Kraljice Krunice, 7. 10. 2016., na misi u 10 h. S obzirom na plan i program za Godinu djece, zasada ovdje donosimo samo uopćene prijedloge i zaključke koje smo donijeli zajedno s djecom:

Opširnije …

MOLITVENI POHOD NA KRALJEVSKI GRAD BOBOVAC

I ove godine, u sklopu Tropletovih dana kulture 2016, Tropletovi izvidnici sudjelovati će u Molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac. Pozivamo zainteresirane osobe da nam se pridruže. Već petnaestak godina u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada, dan kada je kraljica umrla u Rimu, 1478. godine), Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane organiziraju Molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac.

Opširnije …