Vijesti

Sveta Potvrda u našoj župi

U nedjelju, 29. 5. 2016., u našoj župi sv. Tome apostola u Mostaru, biskup Ratko Perić podijelio je sakrament potvrde mladim kandidatima za krizmu. Njih 28. Ovo je zajednička fotografija s biskupom poslije krizmaničke sv. mise koja je slavljena u 10 h.

Opširnije …

MATERIJAL ZA KRIZMANIKE

Biblija je sveta knjiga, jer je pisana po božjem nadahnuću za čovjekovu sreću i spasenje u sadašnjem i budućem životu. Pisali su je sveti pisci. U Bibliji piše o vjeri, a ne o fizici, matematici, zemljopisu, znanosti! (znanost nije predmet biblije nego VJERA!). Bibliji koriste znanstvena istraživanja ali bez vjere biblija je NERAZUMLJIVA!

Opširnije …

POVRATAK IZ PAKLA OVISNOSTI

U župi sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu svakog se utorka krunicom i sv. misom s homilijom obilježava Studentski utorak. Molimo sa studentima i za studente. Isto se tako ponekad organiziraju predavanja, svjedočanstva ili prikazivanje dobrih i poticajnih filmova. U utorak, 17. 5. 2016., u 18,30 h, naša župa sv. Tome apostola i HKZ TROPLET organiziraju predavanje – svjedočanstvo mladih bivših ovisnika o heroinu, kocki, alkoholu:

Opširnije …

TROPLETOVO HODOČAŠĆE VUKOVAR 2016.

Kontakt osoba za prijavu i uplatu je Pleternica za mlade, gospođica Dora Rozić: mail adresa ddrozic@gmail.com , broj mobitela 063 723 805. Dodatne informacije o hodočašću možete dobiti i na e-mail troplet@troplet.ba, na našoj straniciwww.troplet.ba ili kod ostalih članova Upravnog odbora HKZ Troplet. Cijena putovanja 110 KM, a u cijenu ulazi prijevoz i polupansion u hotelu Admiral u Vinkovcima. Prijave i uplate se primaju do 20. svibnja. Broj mjesta ograničen.

Opširnije …

USKRSNA ČESTITKA BISKUPA RATKA

Na Golgoti u grobu. Mirno leži nauznak u Arimatejčevoj grobnici. Odmara se od strahovitih udaraca, bičeva, čavala, razapinjanja, pljuvanja, vrijeđanja. Gospodin naš Isus Krist, Otkupitelj i Spasitelj. Od Velikoga četvrtka poslije ponoći kroz cijelo jutro Velikoga petka od Ane do Kajfe, od Kajfe do Pilata, od Pilata do Heroda i natrag: ispitivanje, mrcvarenje, poniženje, suđenje, bičevanje, krunjenje do

Opširnije …

Obavijest o organizaciji Križnoga puta na Humu

Na našu mostarsku Kalvariju – Hum i ove ćemo se godine, ako Bog da, u pokorničkom hodu i razmatranju otajstva Kristove muke, organizirano i vjernički popeti na Veliki petak, 25. ožujka. Pobožnost Križnoga puta započinje u 15.00 sati kod Prve postaje. Na kraju Križnoga puta, kod Križa, u kojem je spas život i uskrsnuće naše, svoju pastirsku riječ uputit će nam naš biskup mons. Ratko Perić.

Opširnije …

PORUKA SVETOG OCA FRANJE ZA KORIZMU 2016.

U buli najave Jubileja uputio sam poziv da se “korizmu u ovoj jubilejskoj godini živi intenzivnije kao povlašteno vrijeme u kojem će se slaviti i iskusiti Božje milosrđe” (Misericordiaevultus. Lice milosrđa, 17). S pozivom na slušanje Božje riječi i na sudjelovanje u inicijativi “24 sata za Gospodina” htio sam istaknuti da na prvome mjestu

Opširnije …

EUROPARLAMENT ISIS-OVE ZLOČINE NAD KRŠĆANIMA PROGLASIO GENOCIDOM

„IDIS/Daiš provodi genocid nad kršćanima i jazidima te drugim vjerskim i etničkim manjinama koje se ne slažu s njegovim tumačenjem islama te je zbog toga potrebno poduzeti mjere u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida“ – stoji u Rezoluciji o sustavnom masovnom ubijanju vjerskih manjina koje provodi tzv. Islamska država, a koju je danas usvojio Europski parlament

Opširnije …

KORIZMA - VRIJEME OBRAĆENJA

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće. Od 5. stoljeća u središtu priprave za Uskrs je post

Opširnije …

PORUKA BISKUPA SEMRENA ZA DAN ŽIVOTA 2016.

U Izvanrednoj Jubilarnoj Godini Božanskog milosrđa (8. prosinca 2015., do svetkovine Krista Kralja, 20. studenog 2016.), potaknuti smo na poziv Crkve da budemo milosrdni kao što je milosrdan Otac naš nebeski (Lk 6,36). U milosrđu nalazimo dokaz kako nas Bog ljubi. On daje svega sebe, zauvijek, slobodno i ne traži ništa zauzvrat. Dolazi nam u pomoć kada god ga zazovemo.

Opširnije …