Vijesti

ODGOVORNO RODITELJSTVO

I ovoga utorka, 14. 2. 2017. kao i svakoga utorka za vrijeme akademske godine, pozivamo studente i mlade na krunicu u 17,30 h i na misu u 18 h. Krunicu mole studenti, a na misi bude kratka homilija upućena studentima. U srijedu, 15. 2. 2017. u 20 h te u srijedu, 22. 2. 2017. u isto vrijeme održat ćemo 5. i 6. katehezu kao pripravu za hodočašće Hrvatske katoličke mladeži u Vukovar, koje će biti od 29. do 30. 4. 2017. Primili smo oko šezdeset prijava. Prijavu smo zaključili prošle srijede.

Opširnije …

Dokumentarni film „Huda jama – strogo čuvana tajna“ u Mostaru

Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat i Odjel za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, pozivaju Vas na premijeru dokumentarnog filma „Huda jama – strogo čuvana tajna“ koja će se održati u četvrtak, 9. veljače 2017., u 19 sati u dvorani  Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Opširnije …

Zaštita života i pravo na život od samog začeća

Poznati njemački astrofizičar Harald Lesch i istaknuti povjesničar i znanstveni žurnalist Harald Zaun u svojoj zajedničkoj knjizi pod naslovom Najkraća povijest svega života, s podnaslovom Reportaža o 13,7 milijardi godina nastajanja i nestajanja[1] uvjerljivo i zorno izlažu kako je nastao kozmos prije 13,7 milijardi godina, i to pra-praskom, kako su nastali prostor,

Opširnije …

BRAK KAO BOŽJI DAR

Kako živjeti život na način koji donosi istinsku radost? – Tako što ću ljubiti onako kao što Bog ljubi, u iskrenu sebedarju. Ivan Pavao II. kaže: “Ako se netko odluči na brak,mora to učiniti točno onako kako ga je Stvoritelj uspostavio u početku“. Ako se brak temelji na ičemu drugom osim na izvornom Božjem planu, sasvim će se sigurno prometnuti u razočaranje i donijeti slomljeno srce,a ne sreću.

Opširnije …

UMJESTO KLASIČNE POLNOĆNE PROPOVIJEDI

Oj Božiću, Vječni kralju Od Heroda Prognaniče Počuj naše molbe smjerne Što ih srce noćas kliče. Znamo da si iskušao I Egipat i potjere Od kolijevke do Golgote Trpljenju ti nema mjere. Nastavlja se sudba tvoja Kod naroda  hrvatskoga U Egiptemora ići Tražit kruha nasušnoga.Stoljećima ne prestaju Egzodusi nas Hrvata Sin od majke rastaje se I odlazi brat od brata. Odoše nam obitelji U Njemačku, Austriju Da se sklone od nevolja Tamo barem radit smiju. Kod kuće smo u tuđini
Na svom pragu jedva kada Više nam je domovina Zemlja Irska i Kanada.

Opširnije …

UZ PAVLOVU BOŽIĆNU ČESTITKU TITU

Pavao apostol, između svojih stotinjak suradnika i poznanika imenito spomenutih u Novom Zavjetu, imao je vrloga učenika, Tita, "pravoga sina po zajedničkoj vjeri" (Tit 1,1), koji se u neka doba našao s njime u Rimu u apostolskom timu. Odatle su Pavlovim nalogom i s oduševljenjem otišli "Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju" (2 Tim 4,10). U sebi se nemalo radujemo pri samoj pomisli da se misionar Tit Antiohijac nije mogao suzdržati a da se iz obližnje Dalmacije ne otisne uz Neretvu do Mostara da u ljudska srca zasije Evanđelje ovom hercegovačko-neretvanskom prodolinom.

Opširnije …

ADVENTSKO IŠČEKIVANJE U NAŠOJ ŽUPI 2016.

Došašće je vrijeme intenzivne priprave za Kristov konačni dolazak u slavi i za Isusov povijesni rođendan. Da nam ovo došašće bude kvalitetno drugačije nego ostali dani u godini, evo nekoliko prijedloga kako ići Gospodinu ususret: 1. Zornice su kod nas u župi svakim radnim danom u došašću, u 6 h. Lijepo bi bilo svaki dan slaviti sv. misu. Zornica se može zamijeniti i večernjom misom. Svako jutro u došašću za vrijeme sv. mise ima prilika za svetu ispovijed.

Opširnije …

ADVENTSKA RAZMIŠLJANJA

Isus hvali vjeru satnikovu radi četiri razloga: 1. Zato što dolazi k Isusu i što ga zove Gospodinom, što u njemu prepoznaje očitovanje Božje ljubavi (obećanog Mesiju). Zato što poštuje Isusa pa ga ne zove u svoju kuću da se ne bi, kako propisuje židovski zakon, onečistio. Ne želi Isusa dovesti u nezgodnu situaciju. Zato što vjeruje u moć njegove riječi (po kojoj je sve stvoreno)

Opširnije …

PREDAVANJE „OBITELJSKOG OBOGAĆIVANJA“

Želite li biti izvrsni roditelji? Želite li da se vaša bračna ljubav produbljuje? Želite li imati obitelj koja ide prema istom cilju? Spremni ste investirati u najvažniju profesiju – brak i roditeljstvo? Odgovore na takva i slična pitanja daje program Obiteljskog obogaćivanja (Familiy Enrichment) koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD (International Federation for Family Development)

Opširnije …

OBITELJSKO OBOGAĆIVANJE

U subotu, 26. 11. 2016. u 18,30 h u župi sv. Tome apostola na bijelom Brijegu, dr. Željka Markić iz udruge „U ime obitelji“ iz Zagreba, održat će predavanje na temu: Obiteljsko obogaćivanje. Pozivamo bračne parove i obitelji iz mostarskih župa da dođu na ovo predavanje i da se obogate.

Opširnije …