Vijesti

HRVATSKA KULTURNA ZAJEDNICA TROPLET

U subotu, 22. 10. 2016., u sklopu ovogodišnjih Tropletovih dana kulture, HKZ TROPLET organizira hodočašće na kraljevski grad Bobovac. Polazak je u 6,30 sati s parkirališta ispred južnog ulaza stadiona HŠK Zrinjski. Po povratku, ukoliko bude interesa, upriličit će se posjet crkvi, samostanu i muzeju u Kraljevoj Sutjesci.

Opširnije …

PRONAĐI PUT U ZDRAV ŽIVOT

Udruga „Moj Grad“ i župa sv. Mateja uz edukativno mentorstvo renomiranih predavača, organizira radionice i predavanja u sklopu projekta „Pronađi put u svoj zdrav život“. Cilj ovog projekta je edukacija i zaštita naših mladih od raznih loših utjecaja društva i okoline u kojem živimo, osobito internet, kladionice, droga, alkohol… Predavanja će biti održana u župnoj dvorani župe sv. Mateja na Rudniku s početkom u 19 sati, po sljedećem rasporedu:

Opširnije …

DUGA-PRUGA 2016.

Ljetni dani DUGE koje zovemo DUGA-PRUGA započeli su u nedjelju, 19. 6. 2016. s misom u 10 h., kada je poslije mise upriličena i “Nutelijada” za sve upisane učesnike. Rekreacijsko-zabavni program za djecu od 1. do 4. razreda započeo je u ponedjeljak, 20. 6. u 8,30 h i trajaoje do subote, 25. 6. 2016. Drugi turnus DUGE-PRUGE započeli smo u nedjelju, 26. 6. 2016. s misom u 10 h. Poslije mise upriličena je “Nutelijada” za svu djecu prvoga i drugoga turnusa. 

Opširnije …

PROGRAM ZA PROSLAVU PATRONA NAŠE ŽUPE

Za proslavu nebeskog zaštitnika naše župe, sv. Tome apostola, čija svetkovina ove godine pada u nedjelju, 3. 7. 2016. pripremit ćemo se trodnevnicom.  Prvi dan trodnevnice bit će u četvrtak, 30. 6. 2016., kada ćemo imati klanjanje pred Presvetim u 17,30 h na kojem će moliti za život naši Dugopurgaši, molitve koje su napisali po grupama sa svojim animatorima. Misa s homilijom u 18 h. Drugi dan trodnevnice, u petka, 1. 7. 2016. u 17,30 molit ćemo krunicu, a u 18 h misa s homilijom.

Opširnije …

Sveta Potvrda u našoj župi

U nedjelju, 29. 5. 2016., u našoj župi sv. Tome apostola u Mostaru, biskup Ratko Perić podijelio je sakrament potvrde mladim kandidatima za krizmu. Njih 28. Ovo je zajednička fotografija s biskupom poslije krizmaničke sv. mise koja je slavljena u 10 h.

Opširnije …

MATERIJAL ZA KRIZMANIKE

Biblija je sveta knjiga, jer je pisana po božjem nadahnuću za čovjekovu sreću i spasenje u sadašnjem i budućem životu. Pisali su je sveti pisci. U Bibliji piše o vjeri, a ne o fizici, matematici, zemljopisu, znanosti! (znanost nije predmet biblije nego VJERA!). Bibliji koriste znanstvena istraživanja ali bez vjere biblija je NERAZUMLJIVA!

Opširnije …

POVRATAK IZ PAKLA OVISNOSTI

U župi sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu svakog se utorka krunicom i sv. misom s homilijom obilježava Studentski utorak. Molimo sa studentima i za studente. Isto se tako ponekad organiziraju predavanja, svjedočanstva ili prikazivanje dobrih i poticajnih filmova. U utorak, 17. 5. 2016., u 18,30 h, naša župa sv. Tome apostola i HKZ TROPLET organiziraju predavanje – svjedočanstvo mladih bivših ovisnika o heroinu, kocki, alkoholu:

Opširnije …

TROPLETOVO HODOČAŠĆE VUKOVAR 2016.

Kontakt osoba za prijavu i uplatu je Pleternica za mlade, gospođica Dora Rozić: mail adresa ddrozic@gmail.com , broj mobitela 063 723 805. Dodatne informacije o hodočašću možete dobiti i na e-mail troplet@troplet.ba, na našoj straniciwww.troplet.ba ili kod ostalih članova Upravnog odbora HKZ Troplet. Cijena putovanja 110 KM, a u cijenu ulazi prijevoz i polupansion u hotelu Admiral u Vinkovcima. Prijave i uplate se primaju do 20. svibnja. Broj mjesta ograničen.

Opširnije …

USKRSNA ČESTITKA BISKUPA RATKA

Na Golgoti u grobu. Mirno leži nauznak u Arimatejčevoj grobnici. Odmara se od strahovitih udaraca, bičeva, čavala, razapinjanja, pljuvanja, vrijeđanja. Gospodin naš Isus Krist, Otkupitelj i Spasitelj. Od Velikoga četvrtka poslije ponoći kroz cijelo jutro Velikoga petka od Ane do Kajfe, od Kajfe do Pilata, od Pilata do Heroda i natrag: ispitivanje, mrcvarenje, poniženje, suđenje, bičevanje, krunjenje do

Opširnije …

Obavijest o organizaciji Križnoga puta na Humu

Na našu mostarsku Kalvariju – Hum i ove ćemo se godine, ako Bog da, u pokorničkom hodu i razmatranju otajstva Kristove muke, organizirano i vjernički popeti na Veliki petak, 25. ožujka. Pobožnost Križnoga puta započinje u 15.00 sati kod Prve postaje. Na kraju Križnoga puta, kod Križa, u kojem je spas život i uskrsnuće naše, svoju pastirsku riječ uputit će nam naš biskup mons. Ratko Perić.

Opširnije …