Vijesti

PROGRAM ZA PROSLAVU PATRONA NAŠE ŽUPE

Za proslavu nebeskog zaštitnika naše župe, sv. Tome apostola, čija svetkovina ove godine pada u nedjelju, 3. 7. 2016. pripremit ćemo se trodnevnicom.  Prvi dan trodnevnice bit će u četvrtak, 30. 6. 2016., kada ćemo imati klanjanje pred Presvetim u 17,30 h na kojem će moliti za život naši Dugopurgaši, molitve koje su napisali po grupama sa svojim animatorima. Misa s homilijom u 18 h. Drugi dan trodnevnice, u petka, 1. 7. 2016. u 17,30 molit ćemo krunicu, a u 18 h misa s homilijom.

Opširnije …

Sveta Potvrda u našoj župi

U nedjelju, 29. 5. 2016., u našoj župi sv. Tome apostola u Mostaru, biskup Ratko Perić podijelio je sakrament potvrde mladim kandidatima za krizmu. Njih 28. Ovo je zajednička fotografija s biskupom poslije krizmaničke sv. mise koja je slavljena u 10 h.

Opširnije …

MATERIJAL ZA KRIZMANIKE

Biblija je sveta knjiga, jer je pisana po božjem nadahnuću za čovjekovu sreću i spasenje u sadašnjem i budućem životu. Pisali su je sveti pisci. U Bibliji piše o vjeri, a ne o fizici, matematici, zemljopisu, znanosti! (znanost nije predmet biblije nego VJERA!). Bibliji koriste znanstvena istraživanja ali bez vjere biblija je NERAZUMLJIVA!

Opširnije …

POVRATAK IZ PAKLA OVISNOSTI

U župi sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu svakog se utorka krunicom i sv. misom s homilijom obilježava Studentski utorak. Molimo sa studentima i za studente. Isto se tako ponekad organiziraju predavanja, svjedočanstva ili prikazivanje dobrih i poticajnih filmova. U utorak, 17. 5. 2016., u 18,30 h, naša župa sv. Tome apostola i HKZ TROPLET organiziraju predavanje – svjedočanstvo mladih bivših ovisnika o heroinu, kocki, alkoholu:

Opširnije …

TROPLETOVO HODOČAŠĆE VUKOVAR 2016.

Kontakt osoba za prijavu i uplatu je Pleternica za mlade, gospođica Dora Rozić: mail adresa ddrozic@gmail.com , broj mobitela 063 723 805. Dodatne informacije o hodočašću možete dobiti i na e-mail troplet@troplet.ba, na našoj straniciwww.troplet.ba ili kod ostalih članova Upravnog odbora HKZ Troplet. Cijena putovanja 110 KM, a u cijenu ulazi prijevoz i polupansion u hotelu Admiral u Vinkovcima. Prijave i uplate se primaju do 20. svibnja. Broj mjesta ograničen.

Opširnije …

USKRSNA ČESTITKA BISKUPA RATKA

Na Golgoti u grobu. Mirno leži nauznak u Arimatejčevoj grobnici. Odmara se od strahovitih udaraca, bičeva, čavala, razapinjanja, pljuvanja, vrijeđanja. Gospodin naš Isus Krist, Otkupitelj i Spasitelj. Od Velikoga četvrtka poslije ponoći kroz cijelo jutro Velikoga petka od Ane do Kajfe, od Kajfe do Pilata, od Pilata do Heroda i natrag: ispitivanje, mrcvarenje, poniženje, suđenje, bičevanje, krunjenje do

Opširnije …

Obavijest o organizaciji Križnoga puta na Humu

Na našu mostarsku Kalvariju – Hum i ove ćemo se godine, ako Bog da, u pokorničkom hodu i razmatranju otajstva Kristove muke, organizirano i vjernički popeti na Veliki petak, 25. ožujka. Pobožnost Križnoga puta započinje u 15.00 sati kod Prve postaje. Na kraju Križnoga puta, kod Križa, u kojem je spas život i uskrsnuće naše, svoju pastirsku riječ uputit će nam naš biskup mons. Ratko Perić.

Opširnije …

PORUKA SVETOG OCA FRANJE ZA KORIZMU 2016.

U buli najave Jubileja uputio sam poziv da se “korizmu u ovoj jubilejskoj godini živi intenzivnije kao povlašteno vrijeme u kojem će se slaviti i iskusiti Božje milosrđe” (Misericordiaevultus. Lice milosrđa, 17). S pozivom na slušanje Božje riječi i na sudjelovanje u inicijativi “24 sata za Gospodina” htio sam istaknuti da na prvome mjestu

Opširnije …

EUROPARLAMENT ISIS-OVE ZLOČINE NAD KRŠĆANIMA PROGLASIO GENOCIDOM

„IDIS/Daiš provodi genocid nad kršćanima i jazidima te drugim vjerskim i etničkim manjinama koje se ne slažu s njegovim tumačenjem islama te je zbog toga potrebno poduzeti mjere u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida“ – stoji u Rezoluciji o sustavnom masovnom ubijanju vjerskih manjina koje provodi tzv. Islamska država, a koju je danas usvojio Europski parlament

Opširnije …

KORIZMA - VRIJEME OBRAĆENJA

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće. Od 5. stoljeća u središtu priprave za Uskrs je post

Opširnije …