Vijesti

BOŽIĆNE ISPOVIJEDI

Raspored Božićnih ispovijedi po župama u Mostaru. 

Opširnije …

Studentski utorak s fra Marinom Karačićem

U utorak, 11. 12. 2018, predavanje na temu “Mladi i vjera” održao je fra Marin Karačić. Osobito se osvrnuo na došašće kao priliku za obnovu naše vjere. Kroz četiri asocijacije: iščekivanja, vremena, promjene i ljubavi dao nam je poticaj da se i u ovom došašću otvorimo Gospodinu. Uz predavanje, fra Marin je i zapjevao par autorskih pjesama.

Opširnije …

Škola za animatore

U srijedu, 5. 12. 2018. u 20:00 održati će se drugo po redu predavanje za animatore. U ovu formaciju animatora primamo mlade od devetog razreda pa nadalje. Ova “Škola za animatore” spada u obavezni dio priprave za sakrament potvrde za sve  naše krizmaničke kandidate kojima je na blagdan Kraljice Krunice otpočela Godina apostolata, tj. bliža i intenzivnija priprava za sakrament potvrde. Ovaj plan, ali ne još i program, župnik je predstavio našim kandidatima za krizmu na župnoj katehezi, u subotu, 17. 11. 2018. u 11:00 h. Jednako tako plan je predstavljen i našim devetašima. Osim naših devetaša, prijavili su nam se i neki devetaši iz drugih mostarskih župa

Opširnije …

Škola za animatore

U srijedu, 21. 11. 2018. u  20:00 h održat će se prvi susret “Škole za animatore” za koju se treba prijaviti Upisnicom koja se može podići u našem Župnom uredu. U ovu formaciju animatora primamo mlade od devetog razreda pa nadalje.

Opširnije …

KONCERT DUHOVNE GLAZBE

HKZ TROPLET organizira, u nedjelju, 11. studenoga 2018. u 19 sati u mostarskoj katedrali, poslije večernje svete mise,  koncert duhovne glazbe. 

Opširnije …

ODGOVORNO PLANIRANJE OBITELJI

U sklopu Tropletovih dana kulture HKZ TROPLET, zajedno uz župa sv. Tome apostola, i ove godine organizira besplatnu jednodnevnu edukaciju: Odgovorno roditeljstvo i prirodno planiranje obitelji.

Opširnije …

STUDIJSKI DAN „POTRAGA ZA KORJENIMA“ 2018.

Na lokaciji Crkvine, na prostoru Cima, prigradskog naselja Mostara, tijekom 1966. godine arheološkim istraživanjem otkriveno je naselje iz starog vijeka, u kojem je u kasnoj antici sagrađena bazilika. Istraživanja su vodili Petar Leko i Tomo Anđelić iz Muzeja Hercegovine. Iskapanjima su nađeni ostatci starokršćanske bazilike.

Opširnije …

PREDAVANJE ZA MLADE I STUDENTE

Župa sv. Tome apostola u Mostaru i HKZ TROPLET ovu su akademsku i pastoralnu godinu 2018/2019., na blagdan Kraljice Krunice (7. 10. 2018.), proglasili Godinom mladih i studenata. Uz redovitu krunicu i misu za studente koje se održavaju već šest godina U CRKVI SV. Tome apostola, u ovoj će Godini mladih organizirati i mjesečna predavanja za studente. Cjelogodišnja predavanja održavaju se pod okvirnom temom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi“ (2 Tim 1,6).    

Opširnije …

+ don Damjan Raguž

Nakon prometne nezgode na cesti između Biskupskog ordinarijata i katedrale u Mostaru, u večernjim satima 9. listopada, noćas, 15 minuta nakon ponoći, u mostarskoj bolnici preminuo je naš svećenik don Damjan Raguž. Ispraćaj dragog nam Pokojnika bit će sutra, 12. listopada u 11.30 sati iz gradske mrtvačnice Bijeli Brijegu Mostaru.

Opširnije …

Jelin grob

Na Krivodolu više generacija prenosi usmenu predaju o Jeli i njezinu mučeništvu, a grob se časti kao „Jelin grob“. Jelu su u vremenima turske i osmanske vladavine Turci u prolazu preko Krivodola zatekli kod ovaca u ogradi „Gabruša“. Htjeli su je silovati. Ona im se oduprijela. Turci su je ubili, a ovce joj pokrali.

Opširnije …