Vijesti

PORUKA BISKUPA SEMRENA ZA DAN ŽIVOTA 2016.

U Izvanrednoj Jubilarnoj Godini Božanskog milosrđa (8. prosinca 2015., do svetkovine Krista Kralja, 20. studenog 2016.), potaknuti smo na poziv Crkve da budemo milosrdni kao što je milosrdan Otac naš nebeski (Lk 6,36). U milosrđu nalazimo dokaz kako nas Bog ljubi. On daje svega sebe, zauvijek, slobodno i ne traži ništa zauzvrat. Dolazi nam u pomoć kada god ga zazovemo.

Opširnije …

PET NAJVEĆIH PRO-ŽIVOT I PRO-OBITELJ GUBITAKA I POBJEDA U UN-u TIJEKOM 2015. GODINE

U UN-u se svakodnevno vode teške rasprave, moglo bi se reći biju bitke, između zagovornika života i obitelji i zagovornika kulture smrti. Žalosna činjenica je da najžešći zagovornici kulture smrti dolaze iz zapadne tzv. kršćanske civilizacije, iz SAD, Europe i ponešto Južne Amerike. Ti „seksualni imperijalisti“ žele svoju kulturu smrti nametnuti cijelom svijetu, uništiti moć nacionalnih država koje štite tradicionalne vrijednosti, razoriti obitelji i zatrti naravni zakon, te kao jedino božanstvo postaviti užitak i novac.

Opširnije …

OBRED ZA BLAGOSLOV OBITELJI I DOMA (KUĆE)

Kad blagoslov obavlja odrasla osoba,  treba ga obaviti ovako: P. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. O. Amen! P. Hvalimo Gospodina jer je dobar. O. Jer je vječna ljubav njegova. Početak svetog Evanđelja po Ivanu U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše u Boga, i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga.

Opširnije …

ČESTIT BOŽIĆ - SVETO ISUSOVO POROĐENJE

Dragi župniče DON KREŠO, Dragi župljani župe Svetog Tome apostola! U kolovozu ove godine sam imala radost pohoditi vašu Župu, te sa svima vama podijeliti radost moga misijskoga djelovanja na dalekom Haitiju. Hvala vam na gostoprimstvu, te velikoj bratsko-kršćanskoj ljubavi i dobroti koju ste mi iskazali prilikom moga boravka u vašoj župi.

Opširnije …

BISKUPOVA BOŽIĆNA ČESTITKA

Živa drama Boga i čovjeka. Prvi čin: Božićni ciklus. S nekoliko nebeskih i zemaljskih likova. Bogočovjek u Istini, Pravdi, Ljubavi, Milosrđu i Miru. Suprot tomu pali čovjek u laži, nepravdi, mržnji, nemilosrđu, ratu, grijehu. Bogočovjek u Krvi otkupljenja i spasenja, a ljudi u krvi mrcvarenja i uništenja. ISUS. Protagonist je Sin Božji. Poslušan Ocu. Silazi s nebesa.

Opširnije …

OKRUŽNICA ZA SLAVLJE IZVANREDNE SVETE GODINE MILOSRĐA

Papa Franjo svojim je apostolskim pismom „Misericordiae vultus” - Lice milosrđa, 11. travnja 2015., najavio izvanrednu Svetu godinu milosrđa. Ta godina započinje na svetkovinu Bezgrješnoga Začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2015., a završava na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga 2016. U našoj mjesnoj Crkvi, kao uostalom u svim partikularnim Crkvama svijeta, Izvanrednu Svetu godinu milosrđa

Opširnije …

DIPLOMSKI KONCERT

U organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Studija glazbene umjetnosti – smjer klavir, Sveučilišta u Mostaru, u ponedjeljak, 23. 11. 2015. u 19 h, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače (u Galeriji Kraljice Katarine),u klasi docentice Jadranke Garin Borović, gospođa Lucija Zovko održala je diplomski koncert. Na programu je imala Bacha, Schumanna i Rahmanjinova.

Opširnije …

PROGRAM TROPLETOVIH DANA KULTURE (TDK 2015.)

Hodočašće Tropletovih izvidnika na Bobovac (Molitveni pohod i molitva za Domovinu)Vareš, Bobovac, 24.10. u 11 sati Polazak 6.30 Tropletovi izvidnici I. Šilić 2 animatora V. Zubac M. Goluža Ivica Ursić, Susret s autorom i predstavljanje knjige „Sva moja sidra“ Stolac 26.10. u 19 sati (poslije večernje mise) Ivica Ursić Don Rajko Marković

Opširnije …

IZVIDNICI NA BOBOVCU

Tropletovi Izvidnici, većinom vjeroučenici iz župe sv. Tome apostola, jučerašnjim hodočašćem (subota, 24. 10. 2015.) na kraljevski grad Bobovac, otvorili su ovogodišnje Tropletove dane kulture. Izvidnici su sudjelovali u Molitvenom pohodu za Domovinu na Bobovac zajedno s katoličkim pripadnicima ministarstva obrane, oružanih i redarstvenih snaga te brojnim hodočasnicima. Slogan ovogodišnjeg hodočašća je:

Opširnije …

PORUKA HRVATSKIH BISKUPA ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2015.

Izbori zastupnika za Hrvatski sabor događaj su koji utječe na našu osobnu, obiteljsku, društveno-političku i gospodarsku stvarnost. Stoga, povodom skorih parlamentarnih izbora, koji su raspisani za 8. studenoga i održavaju se prvi put nakon što je Republika Hrvatska postala punopravna članica Europske unije, mi – katolički biskupi – želimo podijeliti svoja promišljanja s članovima Božjega naroda,

Opširnije …