Vijesti

PREDAVANJE „OBITELJSKOG OBOGAĆIVANJA“

Želite li biti izvrsni roditelji? Želite li da se vaša bračna ljubav produbljuje? Želite li imati obitelj koja ide prema istom cilju? Spremni ste investirati u najvažniju profesiju – brak i roditeljstvo? Odgovore na takva i slična pitanja daje program Obiteljskog obogaćivanja (Familiy Enrichment) koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD (International Federation for Family Development)

Opširnije …

OBITELJSKO OBOGAĆIVANJE

U subotu, 26. 11. 2016. u 18,30 h u župi sv. Tome apostola na bijelom Brijegu, dr. Željka Markić iz udruge „U ime obitelji“ iz Zagreba, održat će predavanje na temu: Obiteljsko obogaćivanje. Pozivamo bračne parove i obitelji iz mostarskih župa da dođu na ovo predavanje i da se obogate.

Opširnije …

Najava: ZAVRŠNI TJEDAN TROPLETOVIH DANI KULTURE 2016.

Koncert duhovne glazbe crkvenih bendova, klapa i mladih zborova: održava se u kripti župne crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, u ponedjeljak, 14. studenoga u 19 sati. Humanitarna prodajna izložba likovnih uradaka i promocija mladih darovitih umjetnika iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić, na temu „Božje milosrđe“, održat će se u Maloj galeriji H. D. H. S. Kosača, u srijedu, 16. studenoga u 19 h.

Opširnije …

TROPLETOVI DANI KULTURE 2016. ZA SLJEDEĆI TJEDAN, najava

Kreativne radionice za učenje pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) bit će održani 8., 9. i 11. studenoga  2016., s početkom u 19 sati u prostorijama našeg Biskupijskog Caritasa: SPES - Cenatr za djecu, mlade i obitelj, Zagrebačka ulica br. 8. Angažirani stručnjaci će raditi sa skupinama djece iz viših razreda osnovne škole i mladih srednjoškolskog uzrasta.

Opširnije …

PROGRAM I RASPORED “PUČKIH MISIJA” U ŽUPI KATEDRALA (13. – 20. 11. 2016.)

NEDJELJA 13. studeni 2016. (don Damir Stojić) •    18.00 Sv. Misa i propovijed •    Zaziv Duha Svetoga •    19.00 Uvodno predavanje za sve (Potreba za Božjim milosrđem i ljubavi) •    Euharistijsko klanjanje i blagoslov PONEDJELJAK 14. studeni 2016. (don Damir Stojić) •    Susret s prvopričesnicima župe u 9.00 i 15.00 sati •    17.30 Krunica •    18.00 Sv. Misa i propovijed (Vjera usred krize, trpljenje i križa) •    19.00 Predavanje za Bračne parove•    Euharistijsko klanjanje

Opširnije …

GODINA DJECE U NAŠOJ ŽUPI

Nakon podužeg razmišljanja odlučili smo  ovu pastoralnu godinu 2016/2017.  posvetiti djeci, kao što smo prije imali Godinu obitelji. Godinu djece proglasili smo na proslavi šeste obljetnice naše župe, na blagdan Kraljice Krunice, 7. 10. 2016., na misi u 10 h. S obzirom na plan i program za Godinu djece, zasada ovdje donosimo samo uopćene prijedloge i zaključke koje smo donijeli zajedno s djecom:

Opširnije …

MOLITVENI POHOD NA KRALJEVSKI GRAD BOBOVAC

I ove godine, u sklopu Tropletovih dana kulture 2016, Tropletovi izvidnici sudjelovati će u Molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac. Pozivamo zainteresirane osobe da nam se pridruže. Već petnaestak godina u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada, dan kada je kraljica umrla u Rimu, 1478. godine), Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane organiziraju Molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac.

Opširnije …

HRVATSKA KULTURNA ZAJEDNICA TROPLET

U subotu, 22. 10. 2016., u sklopu ovogodišnjih Tropletovih dana kulture, HKZ TROPLET organizira hodočašće na kraljevski grad Bobovac. Polazak je u 6,30 sati s parkirališta ispred južnog ulaza stadiona HŠK Zrinjski. Po povratku, ukoliko bude interesa, upriličit će se posjet crkvi, samostanu i muzeju u Kraljevoj Sutjesci.

Opširnije …

PRONAĐI PUT U ZDRAV ŽIVOT

Udruga „Moj Grad“ i župa sv. Mateja uz edukativno mentorstvo renomiranih predavača, organizira radionice i predavanja u sklopu projekta „Pronađi put u svoj zdrav život“. Cilj ovog projekta je edukacija i zaštita naših mladih od raznih loših utjecaja društva i okoline u kojem živimo, osobito internet, kladionice, droga, alkohol… Predavanja će biti održana u župnoj dvorani župe sv. Mateja na Rudniku s početkom u 19 sati, po sljedećem rasporedu:

Opširnije …

DUGA-PRUGA 2016.

Ljetni dani DUGE koje zovemo DUGA-PRUGA započeli su u nedjelju, 19. 6. 2016. s misom u 10 h., kada je poslije mise upriličena i “Nutelijada” za sve upisane učesnike. Rekreacijsko-zabavni program za djecu od 1. do 4. razreda započeo je u ponedjeljak, 20. 6. u 8,30 h i trajaoje do subote, 25. 6. 2016. Drugi turnus DUGE-PRUGE započeli smo u nedjelju, 26. 6. 2016. s misom u 10 h. Poslije mise upriličena je “Nutelijada” za svu djecu prvoga i drugoga turnusa. 

Opširnije …