“STUDENTSKI UTORAK” U MOSTARU

Budući da mnogo studenata dolazi  svakodnevno na misu u našu župnu crkvu, a posebno nedjeljom na misu u 18 h, stoga smo osnovali “Organizacijski odbor” od desetak studenata s raznih fakulteta te dogovorili da se svaki utorak u 18 h slavi misa za studente. Također je odlučeno da svakog prvog utorka u mjesecu bude predavanje za studente, a svakog trećeg utorka da bude nešto od sljedećih sadržaja: grupni rad (radionice), klanjanje, grupno i zborno pjevanje, “okrugli stol” na aktualne teme i probleme koji bi vodili sami studenti, film i prezentacije. Poslije ovih susreta predviđeno je i druženje uz prikladno piće i slatkiše.

Tako je prva misa za studente održana u utorak, 28. 1. 2014. na blagdan sv. Tome Akvinskoga kojega je studentima na početku mise predstavio doktorand Mario Dragičević. Ovoga smo sveca uzeli i kao zaštitnika naših susreta i naših studenata. Na misi je bilo oko 120 studenata. Poslije mise Ivana Mihaljević  predstavila je studentima  plan “Studentskih utoraka”. Svi planirani susreti bit će u crkvi sv. Tome Apostola na Bijelom Brijegu. Bit će i gostujućih predavača.

Dogovoreno je da prvo predavanje i okvirna tema za sva druga predavanja i radionice bude: “Muško i žensko stvori ih”. Tako će prvo predavanje biti u utorak, 4. 2. 2014. u 19 h. Prije toga u 18 h bit će misa za studente. Predavanje će imati don Krešo Puljić, župnik. Dobro došli svi studenti i mladi!

U organizaciji Studentskih utoraka aktivno sudjeluje i HKZ TROPLET.