GODINA DJECE U NAŠOJ ŽUPI

Nakon podužeg razmišljanja odlučili smo  ovu pastoralnu godinu 2016/2017.  posvetiti djeci, kao što smo prije imali Godinu obitelji. Godinu djece proglasili smo na proslavi šeste obljetnice naše župe, na blagdan Kraljice Krunice, 7. 10. 2016., na misi u 10 h.
S obzirom na plan i program za Godinu djece, zasada ovdje donosimo samo uopćene prijedloge i zaključke koje smo donijeli zajedno s djecom:
1. Osnovali smo novi krug (živu zajednicu) u župi koji se zovu Mali animatori, koji će sudjelovati u kreaciji i realizaciji naših programa za djecu.
2. Odlučeno je da ćemo još bolje oživjeti pokret za djecu u našoj župi koji se zove DUGA - Dioništvo u grupnom apostolatu, kojeg čine sedam živih krugova naše djece. Djeca su složna da još bolje osmislimo naš dvotjedni Ljetni oratorij (DUGA-PRUGA), a koji se održava na početku ljetne stanke.
3. Odlučeno je da će djeca, u organizaciji Malih animatora, subotom moliti krunicu i još bolje proučiti sva otajstva krunice jer smo mi župa koja je osnovana na blagdan Kraljice Krunice.
4. Odlučili smo još bolje nego prije oživjeti mali zbor koji se zove Blizanac i na tome smo već počeli ozbiljno raditi.
5. Godina djece ne znači samo nešto za djecu uraditi, nego da nešto i djeca urade. Svaki će dan izmoliti Očenaš za izgradnju naše crkve  te preko tjedna uštedjeti i nedjeljom ubaciti u bocu pred oltarom novčani daru u vrijednosti jedne cigle: Svakog tjedna, cigla jedna.

Natrag