Molitva vjernika

(Dan molitve i pokore za žrtve nasilja i zlorabljenja, petak pred Cvjetnicu)

Braćo i sestre u Isusu Kristu, uputimo milosrdnom Ocu svoje molitve za sve žrtve nasilja i zlorabljenja da osjete Božju ljubav i blizinu te u Kristu Gospodinu pronađu jakost i utjehu.

Za svu zlostavljanu i izrabljivanu djecu i maloljetnike u našoj zemlji i širom svijeta: daj da čim prije prestane njihovo izrabljivanje kako bi mogli živjeti u dostojanstvu djece Božje, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!   

Za sve članove Crkve maloljetne dobi koje su žrtve spolnog zlostavljanja: podari im Duha jakosti i potporu bližnjih da po vjeri u Krista Gospodina prevladaju sve poteškoće, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!   

Da našu domovinsku Crkvu i u budućnosti zaštitiš od svake ljage zlostavljanja i zlorabljenja mladih i nejakih, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za sve one diljem svijeta koji pate zbog toga što su u svojoj intimi, djetinjoj nevinosti i povjerenju, povrijeđeni po zlodjelima onih koji pripadaju Katoličkoj Crkvi, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Da po molitvi i pokori Crkve podariš svoju milost i zaštitu od svih oblika spolnog zlostavljanja djece i mladeži, uključujući i grijehe putem interneta te i drugih informacijskih i komunikacijskih medija, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!   

Za svu nerođenu djecu koja su žrtve pobačaja: svojom božanskom milošću takni srca očeva i majki još nerođene djece da čuvaju taj Božji dar života koji je povjeren njima na brigu, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za svu djecu i maloljetnike koji na svom tijelu i u svojoj duši nose rane i ožiljke proživljenih ratnih strahota: zaliječi njihove rane i obdari ih svojim mirom, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za svu djecu i maloljetnike u našoj zemlji i širom svijeta koji su žrtve trgovine ljudima, te sramotne rak rane našeg vremena: da u slobodi tvoje djece žive svoje djetinjstvo i mladenaštvo, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za sve koji bivaju izrabljivani kao roblje u bezočnom prosjačenju: da im se omogući školovanje i normalan razvoj i rast uz uživanje svih ljudskih prava, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za sve zlorabljivače, koji su na različite načine pristali bili instrument i robovi grijeha: molimo da tvoje preobilno milosrđe i njihove suze pokajnice speru ljagu s lica Crkve, molimo te, milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Za sve one kojima su uskraćena bilo koja od temeljnih njihovih ljudskih prava: da se na svim razinama društva poduzmu potrebni koraci kako bi svaka osoba uživala sva ljudska prava i slobode, molim te,  milosrdni Oče – Gospodine, smiluj se!

Svemogući dobri Bože, svoju nadu u djelotvornost naših molitava i naših pokorničkih djela polažemo ne u svoju pravednost nego u Krista Isusa, raspetog i uskrsloga, po čijim zaslugama, u Duhu Svetom, i imamo pristup k Bogu Ocu. Neka ondje gdje se umnožio grijeh, nadmoćno izobiluje milost: kao što grijeh zakraljeva smrću, da tako i milost tvoja kraljuje pravednošću za život vječni. To te molimo po Isusu Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Natrag