OGLASI ZA 5. USKRNSU NEDJELJU

Dragi župljani župe sv. Tome apostola!

Budući da je ovo 5. korizmena nedjelja i da neće biti puno naroda (jer je Krizni stožer HNŽ-a ograničio broj ljudi na javnim okupljanjima – do 10 osoba u zatvorenom prostoru, a na otvorenom može i koje više, uz poštivanje zapovjeđenog odmaka između osoba), evo nekoliko oglasa za naredne dane.

  1. MISE RADNIM DANOM – slave se na vaše nakane kako sam ih i primio. Budući da u noći, sa subote na nedjelju,  počinje ljetno računanje vremena (tj. pomičemo naše satove jedan sat naprijed), prema tome se pomiče i policijski sat jedan sat naprijed, tako da će sada počinjati u 19h, a ne kao dosad u 18h. Stoga s ponedjeljkom, 30. 3. 2020., opet će sv. Mise radnim danom u našoj crkvi biti  u 18 h.
  2. CVJETNICA - NEDJELJA MUKE GOSPODNJE, 5. 4. 2020.-  slavit će se uz prisustvo malog broja vjernika, u 8 i 10h. Na misama ćemo navijestiti Muku Gospodnju i blagosloviti maslinove grančice. Budući da najveći broj vjernika neće moći doći na misu radi ove pandemije koronavirusa, preporuča se da oni koji kod svojih kuća imaju (ili nabave) maslinove, palmine ili lovorove grančice, mogu ih sami blagosloviti u svojim obiteljima. Dovoljno je uzeti blagoslovljene vode i u znaku križa blagosloviti vaše grančice. Poslije blagoslova molimo vas  zajedno-obiteljski pročitate Navještaj Isusove muke po Mateju. Za čitanja imate poveznicu na našoj župnoj web stranici, pod rubrikom Liturgijska čitanja (na vrhu stranice). Do sljedeće nedjelje ja ću vam se opet pismeno obratiti. Ako Bog da.
  3. PREDUSKRSNE ISPOVIJEDI - Ove godine, radi pandemije virusa Covid-19,  neće biti skupnog (zajedničkog) preduskrsna ispovijedanja. Svaki dan, ako ne bude kakvih vanrednih neprilika i intervencija, bit ću na raspolaganju za pojedinačne ispovijedi, od 11-12 h te od 17-18h. Uz poštivanje svih onih propisa Kriznoga stožera.
  4. ISPOVIJED BOLESNIKA – također ove godine neće biti redovita ispovijedanja bolesnika i stare čeljadi po obiteljima, osim ako se svećenik pozove u slučaju da je osoba teško bolesna ili u bližoj smrtnoj pogibelji. Naravno, sve uz poštivanje odredaba navedenog Stožera.
  5. CRKVA JE OTVORENA – za osobnu molitvu i klanjanje pred Presvetim, crkva je otvorena svaki radni dan od 10-12h i od 17-18h. Moguće je i u drugo vrijeme, samo se treba najaviti na župni telefon, 036 329 490. I zvonce ima na vratima.
  6. MISA NA OTVORENOM – Kako je to i Biskup preporučio gdje je to moguće da se slavi Misa na otvorenom. Mi, hvala Bogu imamo atrij ispred crkve i dovoljno prostora pred crkvom. Dok ova pandemija traje, uvijek ćemo za lijepa vremena, sv. Misu imati na otvorenom.
  7. POMOĆ U PRAVI ČAS – ako je netko od župljana stvarno potreban humanitarne ili uslužne pomoći, neka se javi na župni telefon. Pokušat ćemo preko naših volontera pomoći koliko se bude dalo.

Sve vas, dragi župljani srdačno pozdravljam. Poštujmo odredbe Stožera, „ostanimo doma“, čuvajmo jedni druge. Razvijajte svoje obiteljsko zajedništvo u molitvi, čitanju sv. Pisma i razgovoru.

Župnik don Krešo

Natrag