PROSLAVILI SMO ŠESTU OBLJETNICU USPOSTAVE NAŠE ŽUPE

Proslavu šeste obljetnice uspostave naše župe zamislili smo i proslavili kao župnu trodnevnu duhovnu obnovu povodom blagdana Kraljice Krunice, na koji je 7. 10. 2011. ustanovljena naša župa sv. Tome apostola. Na ovu Trodnevnicu ili trodnevnu duhovnu obnovu pozvali smo sve naše vjernike, napose vjeroučenike. A između njih posebno smo pozvali ovogodišnje kandidate za prvu svetu pričest i krizmu te njihove roditelje. Zato smo prošli tjedan imali susret s roditeljima naših prvopričesnika i krizmanika na kojem smo im priopćili  da ovom Trodnevnicom započinje bliža priprava (Godina apostolata) za prvopričesnike i krizmanike te im pripomenuli da bi svi oni sa svojom djecom  trebali doći na ovu Trodnevnicu (duhovnu obnovu). Isto smo tako našim vjeroučenicima rekli da ovaj tjedan nema župnog vjeronauka te da, umjesto na vjeronauk, trebaju sudjelovati u ovoj Trodnevnici: na krunici i misi.

Na prvi dan trodnevnice (4. 10. 2017.) crkva je bila prilično popunjena, ali nije bilo djece i mladih kako smo očekivali. Molili smo krunicu za naše obitelji. Na misi je pjevao naš dječji zbor Blizanac koji nije bio kompletan. Misu je predvodio i na obiteljsku temu propovijedao don Davor Berezovski. Prije mise bila je prigoda za svetu ispovijed.

Na drugi dan trodnevnice (5. 10. 2017.) prije mise imali smo polusatno euharistijsko klanjanje na kojem smo molili za svećenička zvanja. Misu je predvodio don Pero Miličević (biskupov tajnik) i propovijedao o svećeničkom pozivu. Misara je bilo kao i prvi dan, dvije trećine crkve bilo je popunjeno.

Treći dan trodnevnice (6. 10. 2017.) molili smo krunicu za našu djecu, mlade i studente. Misu je predvodio i mladima propovijedao don Ilija Petković, mlađi. Vjernika je bilo kao i prva dva dana, a premalo mladih kojima propovjednik posebno obratio. Ministranti su se dobro odazvali.

U subotu, 7. 10. 2017. svečano misno slavlje na šestu obljetnicu župe, tj. na blagdan Kraljice Krunice u 18 h, predvodio je don Ivan Kordić, čapljinski župnik i dekan. Na misi je pjevao naš dječji zbor Blizanac. Poslije svečanog misnog slavlja župnik i suradnici priredili su zakusku za sve misare, posebno za djecu. Popriličan broj žena donio je slatkiša i slanaca, a župnik je pribavio ćevapa, piva i sokova za sve. Bogu slava i hvala na složnoj župnoj suradnji i duhovnom zajedništvu. Hvala svim župljankama koje su svojim prinosima i poslugom doprinijele ovoj našoj proslavi šeste obljetnici župe.

Natrag