TROPLETOVI DANI KULTURE 2016. ZA SLJEDEĆI TJEDAN, najava

„TROPLETOVI DANE KULTURE“ – vjera, baština, identitet“, se nastavljaju i sljedeći tjedan.  

1. Kreativne radionice za učenje pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) bit će održani 8., 9. i 11. studenoga  2016., s početkom u 19 sati u prostorijama našeg Biskupijskog Caritasa: SPES - Cenatr za djecu, mlade i obitelj, Zagrebačka ulica br. 8. Angažirani stručnjaci će raditi sa skupinama djece iz viših razreda osnovne škole i mladih srednjoškolskog uzrasta. Upoznati će ih s nastankom i korištenjem glagoljice i hrvatske ćirilice (bosančice) te ih učiti pisati ta dva naša povijesna pisma.
Budući je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877, izravno u SPES ili putem facebook profila HKZ TROPLET ili SPES.
2. Predstavljanje najboljih literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz BiH koje rade po hrvatskom planu i programu te predstavljanje Zbornika izabranih radova održat će se u četvrtak, 10. studenoga u 19.30 sati u Maloj dvorani (amfiteatru iznad ulaza) Hrvatskog doma H. S. Kosača..
Naime, povodom sv. Josipa (19. ožujka), zaštitnika  HKZ TOPLET svake godine raspisuje natječaj za najbolje radove na zadane teme. Ove godine teme su bile „Obitelj – škola milosrđa“, za osnovne škole, a za srednje škole „Radost praštanja“.

Pozivamo vas da svojom nazočnošću ohrabrite mlade literarne stvaratelje u njihovu interesu i ljubavi prema hrvatskom jeziku i pisanoj riječi.

Mostar, 5. studenog  2016. godine

UO HKZ TROPLET

Natrag