Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Don Tomislav Rajič je u prošlu nedjelju predslavio sve tri Mise i narodu se zahvalio na svemu ok rujna prošle godine do svibnja ove godine, jer je u to vrijeme obavljao svoj pastoralni praktikum u ovoj župi. Dobrim ženama koje svake subote čiste i uređuju crkvu iskreno se zahvaljujem u ime svih naših župljana te ih rado preporučam u vaše molitve. Bog ih nagradio vječnim i vremenitim dobrima. Početkom srpnja mjeseca biskup Petar je imenovao don Vinka Puljića duhovnim pomoćnikom ove župe.

Opširnije …

Župni oglasi 15. nedjelja kroz godinu

U subotu, 3. 7. 2021. s Misom u 18:00 sati proslavili smo Patrona župe, sv. Tomu apostola. Svečano misno slavlje u 18:00 h predvodio je biskup Petar Palić. Uz župnika don Krešu u koncelebraciji je bilo još osam svećenika. Župnik je na Misi proglasio da su završeni staklarski i vitrajski radovi na kupoli. Na kraju misnog slavlja župnik don Krešo zahvalio je Biskupu i prisutnim svećenicima na dolasku, a posebno don Miji Zrni i don Vinku Puljiću koji su ispovijedali za vrijeme

Opširnije …

Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

Od srijede, 30. 6. do petka, 2. 7. 2021. imat ćemo trodnevnicu u čast sv. Tomi apostolu, zaštitniku naše župe. Svaku večer bit će prilika za svetu ispovijed. Pozivam sve župljane da se duhovno pripravimo za proslavu našega Patrona. U subotu, 3. 7. 2021. proslavit ćemo nebeskoga zaštitnika naše župe sv. Tomu apostola. Za ovaj veliki događaj pripremit ćemo se trodnevnicom. Na sam dan svetkovine svete mise bit će u 8:00 h i svečana Misa u 18:00 h koju predslavi biskup Petar Palić.

Opširnije …

Župni oglasi 11. i 12. nedjelja kroz godinu

Vitraji su prije dva tjedna stigli iz Zagreba u Vitez na uvezivanje s vanjskim dijelom stakla. To znači da bi ovaj tjedan trebali stići u Mostar i početi s montažom. Sva su ostala stakla postavljena. Nažalost, uvijek ima problema s poduzećima i majstorima. Strpljen spašen. Kupolskih vitraja, što velikih što malih, ima preko četrdeset. - U subotu 5. 6. 2021. krštena je Mia Ljubić, kći Lea i Nives r. Salavarda. Rodila se u Mostaru, 11. 3. 2021. i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Dorotea Karačić, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi za Presveto Trojstvo

Mirko Marić (Beli) poklonio je župi prekrasan metalni križ koji je ručno i stručno urađen od željeza, s velikim postoljem. Križ je predviđen za novu crkvu, ali smo ga sada postavili u sadašnjoj crkvi, sa strane oltara. Križ će danas na Misi u 10:00 sati blagosloviti naš đakon don Tomislav Rajič. Budući je danas svetkovina Presvetoga Trojstva i Obiteljska Misa (kao i svake posljednje nedjelje u mjesecu) križ ćemo posvetiti našim obiteljima i zvat ćemo ga Obiteljski križ, na slavu Presvetoga Trojstva i na čast sv. Tome apostola, našeg nebeskog zaštitnika. Inače, Mirko je ovoj svojoj župi već poklonio jedan križ koji se nalazi na ravnom krovu sadašnje crkve.

Opširnije …

Župni oglasi 7. vazmena nedjelja i Pedesetnica

Zadnja dva tjedna postavili smo na kupoli pola stakala. Ovaj tjedan trebao bi doći i dio kupolskih vitraja. Ovo je do sada najdelikatniji dio radova na našoj crkvi. Uredili smo u zadnja dva tjedna i žbuku na vanjskom zidu donje dvorane koju koristimo za razne prigode, najviše za župni vjeronauk. Hvala svima koji mole i koji novčano doprinose za izgradnju naše župne crkve. - U četvrtak, 29. 4. 2021. preminula je Marija Josipović, supruga Josipova. Rodila se u Osijeku, 3. 9. 1952. Pokopana je na groblju Sutina, 3. 5. 2021.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. vazmena nedjelja

Crkveni brak žele sklopiti Nikola Glibo, sin Luke i Lele r. Rudan, iz naše župe i Marija Marić, kći Josipa i Vesne r. Čović, iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u Katedrali, 18. 6. 2021. Tečaj priprave za sakramentalni brak bit će u Katedrali od 7. do 9. 5. 2021., a u župi sv. Petra i Pavla od 10. do 14. 5. 2021. Prijave se primaju u dotičnim župnim uredima i na njihove brojeve telefona. U nedjelju, 18. 4. 2021. novo zaređeni kotorski biskup Ivan Štironja podijelio je sakrament krizme  34.  naših krizmanika.  Biskup im je naglasio da su im ti darovi veliki plus u životu te da s darovima treba raditi.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. vazmena nedjelja

U prošlu nedjelju, 11. 4. 2021. proslavili smo u našoj župi prvu svetu Pričest. 36 Prvopričesnika primilo je Isusa u svoju dušu. U sklopu Trodnevnice, u subotu, 10. 4. bila je ispovijed za Prvopričesnike i njihove roditelje. Preporučujemo župljanima i ljudima dobre volje  Trogodišnju personalnu moralnu obvezu kao način pomoći u izgradnji naše župne  crkve sv. Tome apostola. To se može učiniti mjesečnim davanjem po 20 KM u našem župnom uredu ili trajnim nalogom preko banke na naš župni račun:

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs

Prva sveta Pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 11. 4. 2021., na Misi u 10:00. Trodnevnica za Prvopričesnike i njihove roditelje je prema sljedećem rasporedu: Četvrtak, 8. 4. 2021.- 17:30 h Klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika;- 18:00 h Sv. Misa s homilijom o sakramentu Krštenja; - Poslije mise proba za prvopričesnike i podjela prvopričesničkih odijela. Petak, 9. 4. 2021. - 17:30 h - Prvopričesnici predmole krunicu i mole za svoje roditelje; - 18:00 h: sv. Misa s homilijom o sakramentu Ispovijedi; - Poslije mise proba za prvopričesnike.

Opširnije …

Župni oglasi 5. korizmena nedjelja i Cvjetnica

Prva sveta Pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 11. 4. 2021., na Misi u 10:00. Za ovaj veliki događaj pripremit ćemo se Trodnevnicom na koju trebaju doći Prvopričesnici i njihovi roditelji (obitelji i krsni kumovi). Naravno, pozivamo i sve naše župljane. Četvrtak, 8. 4. 2021. - 17:30 h Klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika; - 18:00 h Sv. Misa s homilijom o sakramentu Krštenja; - Poslije mise proba za prvopričesnike i podjela prvopričesničkih odijela. Petak, 9. 4. 2021.

Opširnije …