Župni oglasi 16. i 17. nedjelja kroz godinu

U petak, 18. 7. 2014. crkveni brak u našoj župnoj crkvi sklopili su Marijo Marić i Tanja Ćavar. Oboje njih surađivali su s našim Izvidnicima, vodili ih na mostarske i druge planinske uzvišice. Na vjenčanju su im pjevale curice iz našeg dječjeg zbora, a na kraju Mise predali su im i prigodne darove. Zahvaljujemo i Tanji i Mariju na njihovoj

Opširnije …

Župni oglasi 14. i 15. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 3. 7. 2014., svečanom sv. Misom u 18h proslavili smo patrona naše župe, sv. Tomu Apostola. Misno slavlje predvodio je don Mladen Šutalo. Na misnom slavlju sudjelovali su svi mostarski župnici te studenački župnik i upravitelj svetišta Srca Isusova, don Ivo Šutalo. Na ručku poslije Mise, župnik don Krešo ugostio je sve svećenike, časne sestre i izvanžupne uzvanike.

Opširnije …

Župni oglasi 22. nedjelja kroz godinu

Naši mladi tamburaši koje podučava gosp. Davor Bukvić, zajedno s našim dječjim zborom, gostovat će u župi Rotimlja,  u nedjelju, 22. 6. 2014. gdje će pjevati i svirati na pučkoj Misi u 11 h. Misno slavlje predvodit će naš župnik don Krešo. U našoj župi održavamo ljetni kamp za djecu koji se zove DUGA-PRUGA. Sljedeći je tjedan, od 23. do 28. 6. 2014., predviđen je za djecu

Opširnije …

Župni oglasi Duhovi

Danas, na svetkovinu Duha Svetoga - Nedjelju Pedesetnice, 8. 6. 2014., na Misi u 10 h,  pred mostarskom katedralom, biskup Ratko Perić sa svojim sukrizmateljima, podijelit će sakrament potvrde mladićima i djevojkama iz svih sedam mostarskih župa. Bit će oko šeststotina krizmanica i krizmanika. Iz naše župe ove godine imamo 54 krizmanika. Preporučam ih u vaše molitve.

Opširnije …

Župni oglasi 6. vazmena nedjelja

Za poplavljene ljude na području Sarajevske i Banjalučke biskupije naša župa je prikupila 1800 KM te poslala podosta karitativne pomoći ugroženima preko našeg Biskupijskog caritasa u Mostaru. Ovo je dokaz da naša vjera svoju snagu pokazuje u djelima ljubavi.
Od danas primamo samo novac za nastradale kojeg ćemo slati preko našeg Biskupijskog caritasa.
Svima se iskreno zahvaljujemo. Bog će nam uzvratiti vječnim dobrima.

Opširnije …

Župni oglasi 4. Vazmena nedjelja

U utorak, 13. 5. je deveti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom o Križu Kristovu. Štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom sv. Ante Padovanskoga u župnoj crkvi.
Deseti utorak sv. Ante pada na 20. 5. 2014., a tada će se propovijedati o Duhu Svetom.
Na prvi utorak u ovom mjesecu, 6. 5. 2014., poslije večernje Mise u 18 h

Opširnije …

Župni oglasi 2. Vazmena nedjelja

U našoj župi svake zadnje nedjelje u mjesecu, tako i u mjesecu travnju,  slavimo obiteljsku Misu za sve naše obitelji u 10 h. Na Misi aktivno sudjeluju i članovi obiteljskog pokreta za novu evangelizaciju koji se zove Kućna Crkva. Poslije Mise članovi ovog pokreta zadrže se na zajedničkom druženju gdje se poštogod i prezalogaji od onoga što donesu članovi. Župnik don Krešo uvijek časti pićem. Pozivamo i ostale mlade i mlađe bračne

Opširnije …

Župni oglasi Cvjetnica

U utorak, 15. 4. je peti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom. Poslije Mise štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom.
KLANJANJE PRED PRESVETIM
U Velikom tjednu i tjednu poslije Uskrsa nemamo euharistijsko klanjanje. Umjesto klanjanja moli se krunica.

Opširnije …

Župni oglasi 4. korizmena nedjelja

U sklopu okvirne teme za studente “Muško i žensko stvori ih” ovaj prvi utorak u mjesecu travnju, 1. 4. 2014. u 18,30 h, imamo predavanje: Krepost čistoće krijepi ljubav. I ovog, kao i svakog utorka slavimo sv. Misu za studente u 18 h na kojoj čitaju i pjevaju naši studenti, a poslije Mise slijedi najavljeno predavanje.

Opširnije …

Župni oglasi 2. korizmena nedjelja

TRODNEVNICA  U ČAST SV. JOSIPA
Danas, u nedjelju, 16. 3. 2014. započinjemo Trodnevnicu u čast. sv. Josipa, zaručnika BDM. Svake večeri bit će molitve sv. Josipu i propovijed.
13. UTORAKA U ČAST SV. ANTE
U utorak, 18. 3. 2014. započinjemo pobožnost 13. utoraka u čast. sv. Ante.

Opširnije …