Župni oglasi 24. i 25. nedjelja kroz godinu

Djeca trebaju danas, 14. 9. 2014. podići Upisnice za župni vjeronauk koji će  započeti u ponedjeljak, 22. 9. 2014., po starom rasporedu kojega kasnije možemo uskladiti sa školskim rasporedom. Jedan od roditelja treba potpisati Upisnicu da tako budemo sigurni da je roditeljima stalo da im djeca redovito pohađaju župni vjeronauk. Pohađanje župnog vjeronauka je

Opširnije …

Župni oglasi 22. i 23. nedjelja kroz godinu

Upis na župni vjeronauk počet će tjedan dana poslije početka školske godine. Djeca će moći podići Upisnicu za vjeronauk u nedjelju, 14. 9. 2014. Župni vjeronauk počet će 22. 9. 2014. Posebno apeliramo na pravovremeni upis naših novih kandidata za prvu Pričest i krizmu. Sve do početka školske godine, dnevne svete Mise bit će jutrom u 7, 30 h.

Opširnije …

Župni oglasi 20. i 21. nedjelja kroz godinu

Radi ljetnih vrućina, od srpnja mjeseca pa do 7. 9. 2014. svete Mise radnim danom u našoj župnoj crkvi bit će u 7,30 h. Svako jutro crkva se otvara u 7 h. Tko žele doći moliti prije jutarnje Mise, dobro došao. Svećenik je na raspolaganju za sv. ispovijed. Molimo vjernike da se za obične potrebe u Župni ured obraćaju, ako je moguće, poslije jutarnje Mise. U hitnim slučajevima može se zvati u svako doba.

Opširnije …

Župni oglasi 18. i 19. nedjelja kroz godinu

Od srpnja mjeseca pa do početka školske godine svete Mise radnim danom u našoj župi bit će u 7,30 h. S tom smo praksom započeli lani radi ljetnih vrućina. Nije pretjerano, ali se ipak dogodi da poneka ženska osoba dođe na Misu neprikladno odjevena. Lijepo je njegovati tradiciju naših starijih koji su imali misno i nosno odijelo ili odjeću. Isto tako nije pristojno ni radnim danima dolaziti neprimjereno obučen

Opširnije …

Župni oglasi 16. i 17. nedjelja kroz godinu

U petak, 18. 7. 2014. crkveni brak u našoj župnoj crkvi sklopili su Marijo Marić i Tanja Ćavar. Oboje njih surađivali su s našim Izvidnicima, vodili ih na mostarske i druge planinske uzvišice. Na vjenčanju su im pjevale curice iz našeg dječjeg zbora, a na kraju Mise predali su im i prigodne darove. Zahvaljujemo i Tanji i Mariju na njihovoj

Opširnije …

Župni oglasi 14. i 15. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 3. 7. 2014., svečanom sv. Misom u 18h proslavili smo patrona naše župe, sv. Tomu Apostola. Misno slavlje predvodio je don Mladen Šutalo. Na misnom slavlju sudjelovali su svi mostarski župnici te studenački župnik i upravitelj svetišta Srca Isusova, don Ivo Šutalo. Na ručku poslije Mise, župnik don Krešo ugostio je sve svećenike, časne sestre i izvanžupne uzvanike.

Opširnije …

Župni oglasi 22. nedjelja kroz godinu

Naši mladi tamburaši koje podučava gosp. Davor Bukvić, zajedno s našim dječjim zborom, gostovat će u župi Rotimlja,  u nedjelju, 22. 6. 2014. gdje će pjevati i svirati na pučkoj Misi u 11 h. Misno slavlje predvodit će naš župnik don Krešo. U našoj župi održavamo ljetni kamp za djecu koji se zove DUGA-PRUGA. Sljedeći je tjedan, od 23. do 28. 6. 2014., predviđen je za djecu

Opširnije …

Župni oglasi Duhovi

Danas, na svetkovinu Duha Svetoga - Nedjelju Pedesetnice, 8. 6. 2014., na Misi u 10 h,  pred mostarskom katedralom, biskup Ratko Perić sa svojim sukrizmateljima, podijelit će sakrament potvrde mladićima i djevojkama iz svih sedam mostarskih župa. Bit će oko šeststotina krizmanica i krizmanika. Iz naše župe ove godine imamo 54 krizmanika. Preporučam ih u vaše molitve.

Opširnije …

Župni oglasi 6. vazmena nedjelja

Za poplavljene ljude na području Sarajevske i Banjalučke biskupije naša župa je prikupila 1800 KM te poslala podosta karitativne pomoći ugroženima preko našeg Biskupijskog caritasa u Mostaru. Ovo je dokaz da naša vjera svoju snagu pokazuje u djelima ljubavi.
Od danas primamo samo novac za nastradale kojeg ćemo slati preko našeg Biskupijskog caritasa.
Svima se iskreno zahvaljujemo. Bog će nam uzvratiti vječnim dobrima.

Opširnije …

Župni oglasi 4. Vazmena nedjelja

U utorak, 13. 5. je deveti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom o Križu Kristovu. Štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom sv. Ante Padovanskoga u župnoj crkvi.
Deseti utorak sv. Ante pada na 20. 5. 2014., a tada će se propovijedati o Duhu Svetom.
Na prvi utorak u ovom mjesecu, 6. 5. 2014., poslije večernje Mise u 18 h

Opširnije …