Župni oglasi 26. i 27. nedjelja kroz godinu

Poslije obavljene duhovne obnove povodom šeste obljetnice župe, danas u nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo naše prvopričesnike, a na misi u 18 h naše kandidate za krizmu. Tako s ovom nedjeljom počinje njihova bliža priprava za svetu pričest i krizmu. Tu bližu pripravu nazivamo Godinom apostolata. To znači da će se krizmanici uključiti u naš župni pokret mladih koji se zove BIOS, a prvopričesnici će se uključiti u jedan od sedam živih krugova  dječjeg pokreta koji se zove DUGA (Dioništvo u grupnom apostolatu). U petak, 29. 9. 2017. imali smo susret roditelja

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo Gospodinu i župnoj zajednici naše kandidate za prvu sv. pričest, a na misi u 18 h predstavit ćemo naše kandidate za sakrament krizme ili potvrde. Svi kandidati trebaju biti prisutni. Taj dan i za jedne i za druge počinje Godina apostolata, tj. vrijeme intenzivnije pripreme na primanje spomenutih sakramenata. Svi se oni trebaju uključiti u grupni apostolat župe. Sve ćemo im to objasniti na župnom vjeronauku i roditeljima na zakazanom roditeljskom susretu, u petak, 29. 9. 2017. u 18,30. Djeca će na predstavljanju dobiti listiće s dnevnim molitvama.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

Kršćanska savjest obvezuje roditelje da odgajaju djecu u katoličkoj vjeri. U tome im pomažu njihove župne zajednice organizirajući župni vjeronauk za njihovu djecu kako bi ih pripremale na sakramente i uvodile u život i poslanje Crkve. Osim redovita župnog vjeronauka naša župa nudi i posebni grupni rad u „7 živih krugova“ koje sve zajedno zovemo DUGA. U ove „žive krugove“ djeca se upisuju dobrovoljno, s tim da se prvopričesnici i krizmanici svakako trebaju uključiti u jedan od ovih živih krugova. Ovi „kružni“ susreti održavaju se subotom za vrijeme trajanja školske godine.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

Kažu da je već izvjesno da nova školska godina počinje 4. 9. 2017. Župni vjeronauk počet će tjedan dana kasnije, tj. u ponedjeljak, 11. 9. 2017. U subotu, 2. 9. 2017. u 12 h bit će ispovijed za đake vjeroučenike, a u nedjelju, 3. 9. 2017. u 10 h slavimo sv. misu za naše školarce te ćemo na njih zazvati Božji blagoslov. Upisnice za župni vjeronauk mogu se dobiti u navedenu subotu i nedjelju. Župa Jablanica osnovana je 1917. te ove godine slavi 110. obljetnicu osnutka župe. U ovom stogodišnjem vremenu župa je imala i uspona i padova. Domovinski rat ostavio je najveće ožiljke.

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Crkveni brak žele sklopiti Mario Rajić, sin Ivice i Marije r. Gašić iz Ovčara (Konjic) i Monika Krtalić, kći Željka i Marije r. Dragoje iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 26. 8. 2017. - Crkveni brak žele sklopiti Niki Jakovljević, sin Drage i Branke r. Prskalo iz naše župe i Irina Martinović, kći Ivana i Nade r. Lovrić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 29. 9. 2017. - Crkveni brak žele sklopiti Sandro Josip Krezić,

Opširnije …

Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

U petak, 21. 7. 2017. u našoj župnoj crkvi  sakrament braka sklopili su Danijel Lesko, sin Davora i Anđe r. Alpeza iz katedralne župe i Monika Ćavar, kći Stipe i Mare r. Groznica. Vjenčanju je asistirao don Krešo Puljić, župnik. U subotu, 22. 7. 2017. kršten je Noa Mikulić, sin Mate i Renate r. Bilić. Noa se rodio u Mostaru, 5. 6. 2017. kum mu je Nenad Marić, a krstitelj don Krešo Puljić.  U nedjelju, 23. 7. 2017. kršten je Nikola Raič, sin Gordana i Ivane r. Čuljak. Nikola se rodio u Doboju, 29. 7. 2016. Kum mu je Željko Krezić, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 15. i 16. nedjelja kroz godinu

U ponedjeljak, 3. 7. 2017. sa svečanom sv. misom u 18 h  proslavili smo zaštitnika naše župe sv. Tomu apostola. Misno slavlje predvodio je don Dragan Filipović, župni vikar u župi Čapljina. Liturgijsko pjevanje predvodila je naša grupa “Sion”. Poslije misnog slavlja župnik je ugostio svećenike i svoje bliže suradnike. Hvala župljanima na suradnji i darovima. U subotu, 8. 7. 2017., s koncertom, tombolom i raznim dječjim nastupima sretno samo završili ovogodišnji dvotjedni Ljetni oratorij - “DUGA-PRUGA”.

Opširnije …

Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

Ovogodišnje svečano misno slavlje povodom proslave Patrona naše župe u 18 h predvodi maestro don Dragan Filipović, duhovni pomoćnik u župi sv. Franje Asiškoga u Čapljini. Don Dragan je bio dugogodišnji kapelan u mostarskoj katedrali gdje je vodio razne zborove i grupe. Poznat je i široj javnosti po svojim glazbenim dostignućima koja su premjerno izvođena u Kosači i mostarskoj katedrali. Na večerašnjoj misi pjeva naša ženska župna grupa “Sion” koju predvodi naša župljanka Pava Ćorić.

Opširnije …

Župni oglasi 12. nedjelja kroz godinu

Za sve Dugoprugaše slavimo sv. misu u nedjelju, 25. 6. 2017. u 10 h. Poslije mise bit će raspored po grupama i podjela majica. “DUGA-PRUGA” za djecu od 1. do 4. razreda počinje u ponedjeljak, 26. 6. 2017. u i traje do subote, 1. 7. 2017.  A za djecu od 5. do 8. razreda počinje u ponedjeljak, 3. 7. i traje do subote, 8. 7. 2017. Po završetku “DUGE-PRUGE” organiziramo koncert na školskom igralištu u kojem sudjeluje cijela župa.

Opširnije …

Župni oglasi Duhovi

Pozivamo djecu da još ovaj tjedan dođu na župni vjeronauk na kojem ćemo razgovarati o našem Ljetnom oratoriju DUGA-PRUGA te će tada moći podići Upisnice. Budući se još ne zna kada završava ova školska godina, Ljetni oratorij  započet će na prvi ponedjeljak poslije završetka škole. Od broja upisane djece ovisit će hoće li DUGA-PRUGA trajati jedan ili dva tjedna, tj. hoćemo li svu djecu staviti zajedno. Učešće za troškove Ljetnog oratorija je 10 KM po djetetu.

Opširnije …