Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Predlažemo našim župljanima da se uteknu pod moćnu zaštitu sv. Josipa. Budući da je papa Franjo na svetkovinu Bezgrješnog Začeća BDM, 8. 12. 2019., proglasio Godinu sv. Josipa u cijeloj Crkvi, mi kao župa započinjemo pobožnost sv. Josipu srijedom, sa željom da se pobožnost sv. Josipu proširi i učvrsti među našim župljanima. Ovom pobožnošću želimo posebno sve naše obitelji staviti pod moćni zagovor sv. Josipa. Pozivamo naše obitelji na odaziv.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana poduzeća koja su angažirana na izgradnji crkve, mirovala su. Ovaj tjedan, ako vrijeme dopusti, započela bi montaža aluminijskih nosača koji će nositi staklo na kupoli. Bravarski radovi su službeno završeni. Prije Božića naručili smo prozore za crkvu i vrata za galeriju. Izgradnja crkve (KM): Zdravko Đolo 100, Kata Kajtazi 20, Zvonimir Šego 50, Ivan Damjanović 50, Ilir Domgjonaj 50, Janja Mandić 100, Obitelj Tomić 50, Stefani Ćuriić 20,

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja po Božiću

Kao i dosadašnjih godina imat ćemo blagoslov soli i vode te svečani liturgijski blagoslov obitelji, na svetkovinu Bogojavljenja, u srijedu, 6. 1. 2021. na Misama u 8:00, 10:00 i 18:00. Vjernici koji su bili na svečanom liturgijskom blagoslovu mogu u zgodno vrijeme kad su sva čeljad kod kuće, uz obiteljsku molitvu (Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu) poškropiti svoje domove. Ako netko od vjernika želi pozvati svećenika u pastoralni pohod svojoj obitelji, neka uzmu Prijavnicu za blagoslov,

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja Došašća

Prateći epidemiološku situaciju i odredbe Kriznog stožera, nastavljamo sa Zornicama. Molimo vjernike da nose maske, posebno prilikom ispovijedanja. Tko nema masku može je uzeti u predvorju, na ulazu u crkvu. Budimo razboriti. Još ne možemo znati hoće li biti zajedničkih ispovijedanja po župama pa se našim župljanima preporuča  da se ispovijedaju na Zornicama te prije večernje dnevne Mise. O drugim mogućnostima obavijestit ćemo vas na misnim oglasima.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja Došašća

Danas, s prvom nedjeljom Došašća, 29. 11. 2020. počinje nova Liturgijska ili Crkvena godina. U liturgiji imamo čitanja od godine “B”. Svaki radni dan u Došašću slavit ćemo svete Mise zornice u 6:00 sati. Na misi će biti kratka homilija, a milostinja ide za izgradnju naše župne crkve. Pozivamo vjernike da svoja adventska odricanja daruju za izgradnju naše crkve. Nastojat ćemo i pjevanjem ukrasiti naše Zornice. Napominjemo da ćemo morati poštovati epidemiološke mjere od strane nadležnih institucija.

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 22. 11. 2020. je svetkovina Krista Kralja i to je zadnja nedjelja u ovoj Liturgijskoj godini. U subotu prije ove svetkovine počastit ćemo svu djecu koja, sudjeluju u Živim krugovima naše župe. Nutelijada je predviđena u 10:00. To će biti simbolična zahvala našoj djeci koja aktivno sudjeluju u duhovnoj izgradnji naše župe i tako svojim radom izgrađuju kraljevstvo Krista kralja, Kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, pravde, ljubavi i mira. Tim se imenima i zovu naši Živi krugovi u župi.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U prizemlju sadašnjeg objekta crkve izgrađujemo prostorije koje su potrebne za pastoralno-duhovno djelovanje naše župne zajednice. Što se tiče izgradnje crkve, tromjesečni problem oko nivelacije profila na metalnim gredama kupole je konačno završeno te su sada u tijeku završni radovi na pripremi kupole za postavljenje stakla. U tijeku je izrada nekoliko kupolskih vitraja kod poduzeća Bokart u Zagrebu. Preporučujemo se u molitve i darove svih naših župljana.

 

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

Svoga nebeskoga zaštitnika, sv. Luku evanđelista, župljani župe Ilići proslavit će svečanom svetom Misom u nedjelju, u 18:00 u crkvi Dobroga Pastira u Cimu. Župnik don Ivan poziva na svečanost. Crkveni brak žele sklopiti: - Mateo Bošnjak, sin Zorana i Jele r. Filipović iz naše župe i Ivana Knezović, kći Stanka i Luce r. Jurić iz župe sv. Marka u Cimu. Vjenčanje je predviđeno u crkvi Dobroga Pastira, u Cimu. - Davor Konjevod, sin Ozrenka i Ružice r. Filipović iz župe sv. Mateja apostola i evanđelista i Julka Golemac, kći  †Marinka i Ivanke r. Šarić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u našoj župnoj crkvi, 13. 11. 2020.

Opširnije …

Župni oglasi 27. i 28. nedjelja kroz godinu

- U subotu, 3. 10. 2020. krštena je Gabriela Jakovljević, kći Danijela i Karoline r. Cvitković. Rodila se u Münchenu, 28. 3. 2020. i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Marija Burić, a krstitelj don Vladimir Smoljo, župni vikar u župi sv. Petra u Splitu. - U subotu, 3. 10. 2020. kršten je Petar Mihael Marić, sin Eugena i Barbare r. Pinjuh. Rodio se u Mostaru, 26. 7. 2020. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Renato Ivanković, a krstitelj don Vladimir Smoljo, svećenik Splitske nadbiskupije. Čestitamo roditeljima, njihovim obiteljima i kumovima.

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U subotu, 19. 9. 2020. kršten je Luka Vrljić, sin Tonia i Ružice r. Marijanović. Rodio se 6. 8. 2020. i četvrto je dijete u obitelji.  Kum mu je Josip Ivanković, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U utorak, 8. 9. 2020. preminula je Slavka Stojkić r. Talić (udova †Miljenka). Rodila se na Gorancima, 25. 1. 1940. Pokopana je na groblju u Gorancima, 9. 9. 2020. - U utorak, 15. 9. 2020. preminuo je Slavko Komadina. Rodio se u Cimu, 19. 8. 1944. Pokopan je na groblju Smrčenjaci, 17. 9. 2020. Sprovodne obrede i Misu zadušnicu predvodio je don Krešo Puljić, župnik. Još se uvijek nalazimo u fazi geodetskog premjeravanja kupole oko kojeg se spore dva poduzeća, jedni koji su gradili kupolske tregere i oni drugi koji će postavljati aluminijsku i staklenu konstrukciju na tim tregerima.

Opširnije …