Župni oglasi 2. i 3. nedjelja kroz godinu

U ovom tjednu završavam s pojedinačnim blagoslovom obitelji. Svaka je obitelj unaprijed znala točno vrijeme kad će svećenik doći. Bilo je dosta prekrasnih susreta. Hvala Bogu što imamo dosta dobrih obitelji. Župni vjeronauk u drugom polugodištu započinje ovaj tjedan,  u četvrtak, 18. 1. 2018. po starom rasporedu. Proslava Prve svete pričesti u našoj župi bit će na Nedjelju Božanskog Milosrđa (Bijela nedjelja), 8. 4. 2018., na misi u 10 h; a podjela sakramenta potvrde bit će na 5. vazmenu nedjelju, 29. 4. 2018. na misi u 10 h.

Opširnije …

Župni oglasi SVETA OBITELJ i KRŠTENJE GOSPODINOVO

Župni caritas - Paket ljubavi (KM): Zoran Soldo 40, Silvana Vidović 200, Gordana Ćorić 30, Jurica Mijatović 30, Ivan Krtalić 30, Mirko Vučić 30, Spomenka Marić 30, Zoran Bevanda 50, Željko Krešić 20, Pero Golemac 100, Jadranka Pintarić 20, Katarina Glavina 50, Radoslav Raič 25, Ilija Ramljak 20, Tanja Pandža 30, Daliborka Bojbaša 30, Ivan Trlin 20, Ljilja Čule 40,

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja došašća

Još ovaj tjedan imamo mise zornice. Pjevat će naši mladi. I nadalje, sva djeca koja hoće, kroz cijelo vrijeme došašća, ostaju na doručku u našem caffe baru, gdje ih čeka nutella i čokolino, i još poštogod. Sve do Božića primamo Paket ljubavi za siromašne osobe i obitelji, bilo u naturi bilo u novcu., u visini od 20-25KM. Može i manje i više, prema prilikama i želji darovatelja. U ime svih naših potrebnika, najiskrenije zahvaljujemo. Euharistijsko klanjanje nećemo imati u došašću radi misa zornica, a ni u božićnom vremenu radi blagoslova obitelji.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja došašća

Kroz sve radne dane u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h. Pjevat će naša djeca i mladi. Na svakoj zornici bit će kratka propovijed. Na misama ćemo kupiti milostinju koja će ići za izgradnju naše župne crkve. To je prilika da ispravno usmjerimo plodove našeg odricanja. Ministranti, pjevači i ostala djeca koja budu dolazila na mise zornice mogu, ako žele, ostati sa župnikom na doručku u župnom baru. U došašću se svake godine organizira akcija Paket ljubavi.

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

Zadnja nedjelja liturgijske godini jest svetkovina Krista Kralja koju ćemo svečano proslaviti.  Za dva tjedna, točnije u nedjelju, 3. 12. 2017. nastupa vrijeme došašća, kojim započinje i nova liturgijska godina. Kroz sve radne dane došašća imat ćemo mise zornice koje će počinjati u 6 h. Za djecu osnovne škole koja su se prijavila organiziramo u župi tečajeve njemačkog i engleskog jezika. Tečaj engleskog je subotom u 9,30 h, a njemačkog petkom u 15,30 h. Četvrtkom, poslije večernje mise u 18,30 h održavamo Biblijske večeri kada tumačimo liturgijska čitanja od sljedeće nedjelje.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U subotu, 4. 11. 2017. u 10 h imali smo zajedničko druženje djece koja sudjeluju u raznim živim krugovima naše župe, a koje zajednički zovemo DUGA (Dioništvo u grupnom apostolatu). Župnik ih je počastio pićem te originalnom nutelom i mortadelom. Bogu hvala za našu djecu. U nedjelju, 22. 10. 2017. kršten je Niko Ćavar, sin Davida i Ane r. Ćorić. Rodio se 24. 8. 2017. kao drugo dijete u obitelji. Kum mu je Tomislav Ljubić, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

Četvrtkom, poslije večernje mise u 18,30 h nudi se vjernicima tumačenje i razmatranje biblijskih čitanja od sljedeće nedjelje. Mogu doći svi uzrasti. U subotu, 21. 10. 2017. naših tridesetak Izvidnika hodočastilo je na Bobovac i Kraljevu Sutjesku, a sve u sklopu Tropletovih dana kulture koje svake godine upriličuje HKZ TROPLET.  Inače Izvidnici su pokret spomenute Zajednice. U subotu, 21. 10. 2017. krstio se Leo Kvesić, sin Tonia i Tereze r. Šekerija. Rodio se 4. 9. 2017. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Jure Kljajo, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 26. i 27. nedjelja kroz godinu

Poslije obavljene duhovne obnove povodom šeste obljetnice župe, danas u nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo naše prvopričesnike, a na misi u 18 h naše kandidate za krizmu. Tako s ovom nedjeljom počinje njihova bliža priprava za svetu pričest i krizmu. Tu bližu pripravu nazivamo Godinom apostolata. To znači da će se krizmanici uključiti u naš župni pokret mladih koji se zove BIOS, a prvopričesnici će se uključiti u jedan od sedam živih krugova  dječjeg pokreta koji se zove DUGA (Dioništvo u grupnom apostolatu). U petak, 29. 9. 2017. imali smo susret roditelja

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo Gospodinu i župnoj zajednici naše kandidate za prvu sv. pričest, a na misi u 18 h predstavit ćemo naše kandidate za sakrament krizme ili potvrde. Svi kandidati trebaju biti prisutni. Taj dan i za jedne i za druge počinje Godina apostolata, tj. vrijeme intenzivnije pripreme na primanje spomenutih sakramenata. Svi se oni trebaju uključiti u grupni apostolat župe. Sve ćemo im to objasniti na župnom vjeronauku i roditeljima na zakazanom roditeljskom susretu, u petak, 29. 9. 2017. u 18,30. Djeca će na predstavljanju dobiti listiće s dnevnim molitvama.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

Kršćanska savjest obvezuje roditelje da odgajaju djecu u katoličkoj vjeri. U tome im pomažu njihove župne zajednice organizirajući župni vjeronauk za njihovu djecu kako bi ih pripremale na sakramente i uvodile u život i poslanje Crkve. Osim redovita župnog vjeronauka naša župa nudi i posebni grupni rad u „7 živih krugova“ koje sve zajedno zovemo DUGA. U ove „žive krugove“ djeca se upisuju dobrovoljno, s tim da se prvopričesnici i krizmanici svakako trebaju uključiti u jedan od ovih živih krugova. Ovi „kružni“ susreti održavaju se subotom za vrijeme trajanja školske godine.

Opširnije …