Župni oglasi 5. i 6. nedjelja kroz godinu

Idući ususret spomendanu sv. Valentina - Valentinovo – Dana zaljubljenih – naša župa sv. Tome Apostola i HKZ TROPLET priređuju predavanje za mlade i studente, na  temu PUT LJBAVI. Predavanje će u utorak, 11. 2. 20120. 18,30 sati održati lanjski mladomisnik don Domagoj Markić, koji je prošle godine u našoj župi sv. Tome  imao svoju đakonsku praksu, a koji sada vrši službu duhovnog pomoćnika u župi Neum. Prije predavanja u 18 sati don Domagoj će slaviti sv. misu za mlade i

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Na blagdan Svijećnice, u nedjelju, 2. 2. 2020. svete mise su kao i nedjeljom, u: 8h, 10h i 18h. Pod svim misama bit će blagoslov svijeća koje možete nabaviti pri ulazu u našu crkvu. Na ovaj blagdan obilježavamo Nedjelju Božje riječi i Dan posvećenog života. Molit ćemo za duhovna zvanja. Jedanaesti susret hrvatske katoličke mladeži održava se 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu, pod geslom: „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

Jučer, u subotu, 11. 1. 2020. izliven je vijenac na kružnom otvoru kupole koji će na 24 stupa (te isto toliko prozora) nositi nosivu strukturu za metalno-staklenu kupolu koja će biti teška oko 80 tona. Tjedan dana prije toga izlili smo parapet iznad velikih stupova koji stoje pred glavnim ulazom crkve. Hvala Bogu na daru lijepa vremena da možemo raditi u ovo doba godine te iskrena hvala svim našim župnim dobročiniteljima koji svojim molitvama i novčanim prilozima sudjeluju u izgradnji naše župne Crkve sv. Tome apostola.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja po Božiću

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama.  Na prvoj stranici Glasnika objavljujemo obred blAgoslova kojim vjernici mogu blagosloviti svoje obitelji i svoja obitavališta. Oni vjernici koji žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj, trebaju ispuniti “Prijavnicu za blagoslov”. Svećenik će sa svakom pojedinom obitelji dogovoriti vrijeme pohoda kako bi sva obitelj bila na okupu. Kao i prethodnih godina, na svetkovinu Bogojavljenja iskazat ćemo poklon Isusu u Jaslicama te ćemo ga darivati zajedno sa sveta Tri Kralja.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja Došašća

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama. Tada ćemo najprije blagosloviti sol, vodu i obiteljske naljepnice, pa onda sve prisutne obitelji. U sljedećem broju Glasnika objavit ćemo obred kako vjernici sami trebaju blagosloviti svoja obitavališta i svoje obitelji. Oni vjernici koji ipak žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj trebaju uzeti i ispuniti “Prijavnicu za blagoslov obitelji” koja se može dobiti u našem Župnom uredu. Svećenik će svaku pojedinu obitelj kontaktirati telefonom i dogovoriti se za termin pohoda i blagoslova.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja Došašća

Na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja obilježili smo naš župni pokret  Duga (DUGA - Dioništvo u grupnom apostolatu). To je Pokret za novu evangelizaciju u našoj župi koji je sačinjen od sedam živih krugova (zajednica) naših vjeroučenika koji intenzivno sudjeluju u pastoralnom životu naše župe. Osim što ih zovemo Dugaši, od danas ćemo ih zvati i Kraljevići, jer se njihove grupe nazivaju po odlikama (karakteristikama)

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

Ove godine Molitveni susret za žrtve Vukovara predvodi naša župna zajednica. Sveta misa za žrtve Vukovara slavit će se u našoj župnoj crkvi, u ponedjeljak, 18. 11. 2019., u 18 h. Nakon sv. mise s upaljenim svijećama idemo u procesiji prema Vukovarskoj ulici, gdje ćemo ispred križa u 17 h predvoditi molitvu za sve pale žrtve. Istovremeno sjetit ćemo se i svih onih koji su dali svoje živote za slobodu našeg hrvatskog naroda u BiH, za našu Herceg-Bosnu. Pozivamo naš dječji zbor Blizanac da dođu na misu u petak, 22. 11. 2019. u 18 h da zajedno proslavimo zaštitnicu glazbe i glazbenika.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 31. 10. 2019. slavili smo svetu misu s roditeljima naših ovogodišnjih kandidata za svetu krizmu. Nakon mise bio je susret s roditeljima na temu Obiteljska i župna priprava za sakrament svete potvrde. Uz potrebu redovite obiteljske molitve župnik je naglasio da roditelje trebaju pratiti duhovnu pripremu svoga djeteta za sakrament potvrde. A gđa Marijana Goluža je kratko predstavila potrebu cjelovita odgoja njihove djece kroz Teen STAR program kroz koji želimo provesti njihovu djecu. U taj program bit će uključeni i oni kao roditelji.

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 13. 10. 2019. krstio se Filip Markotić, sin Antonia i Helene r. Goluža.  Rodio se u Mostaru, 30. 7. 2019. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Dario Đolo, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 19. 10. 2019. krstio se Leon Musa, sin Ivana i Antonije r. Ljubić. Rodio se u Mostaru, 13. 8. 2019. kum mu je Marijo Musa, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 27. i 28. nedjelja kroz godinu

Sutra, u ponedjeljak, 7. 10. 2019. proslavit ćemo somu obljetnicu naše župe koja je ustanovljena 7. 10. 2011. Poslije svečane večernje mise družit ćemo se uz piće i iće. Hvala župljanima koji svojim prinosima uzveličaju ovu našu proslavu. Na ovu obljetnicu pripremali smo se trodnevnicom. Posebno je lijepo primijetiti da se priličan broj krizmanika i vjeroučenika jučer odazvao na sakrament svete ispovijedi.

Opširnije …