Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U našoj župi, osim redovitog vjeronauka, postoje i Živi župni krugovi (zajednice, grupe) koji djeci daju mogućnost življeg i intenzivnijeg sudjelovanja u župi, a samim time i u osobnom duhovnom rastu. Ove Žive župne krugove uspostavili smo na osnovu naše župne zastave koja na sebi ima križ koji je sastavljen od sedam “olimpijskih” krugova koje zajedno tvore dinamičan križ. Ti krugovi, nerazdvojno povezani, predstavljaju sedam karakteristika Kraljevstva Kristova: istina, život, svetost, milost, pravda, ljubav i mir.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 25. 8. 2019. krštena je Monika Burić, kći Maria i Marije r. Ostojić. Rodila se 18. 3. 2019. u Speyer-u u Njemačkoj i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Kristina Pandža r. Cvitković, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 31. 8. 2019. kršten je Ivan Marić, sin Daria i Ane r. Marojević-Glibo. Rodio se u Mostaru, 2. 7. 2019. i treće je dijete u obitelji. Kum mu je Nikola Golemac, a krstitelj don Domagoj Markić, mladomisnik.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

Kao i na svaku posljednju nedjelju u mjesecu, tako i na ovu nedjelju u kolovozu, obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo sv. misu za naše obitelji u 10:00. Molimo sve naše obitelji da ovim nedjeljama zajedno slave svetu misu i da zajedno u obiteljima mole kako bi učvrstili svoje duhovno zajedništvo. Isto tako da se druže kod zajedničkog obiteljskog stola te da dovoljne vremena posvete jedni drugima. Od ponedjeljka, 2. 9. 2019., uključivo, svete mise radnim danom bit će u 18 h. Termini nedjeljnih misa ne mijenjaju se.

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Od posljednjeg izvještaja prije dva tjedna izgrađen je zid uz zvonik koji sa sjeverne strane razdvaja zvonik od kora. Što se tiče zvonika, njegov središnji dio izliven je do visine 18 m, a stepenice koje ga okružuju do visine 15 m. Početkom kolovoza počela se čistiti sva oplata i svi potpornji ispred župnog ureda koji nose natkrovlje ispred župnog ureda i župnog bara. U foajeu ispred amfiteatra i u Galeriji uz Amfiteatar postavili smo na sve prozore kamene klupice s nutarnje strane.

Opširnije …

Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Molimo vjernike da na sveta misna slavlja dolaze primjereno obučeni. Crkva je sveto mjesto pa u nju trebamo dolaziti dostojanstveno. Jednako tako nije pristojno dolaziti u Župni ured po neku uslugu, a biti obučen u šorc ili neku odjeću koja je prilagođena samo za plažu. Nažalost, i po gradu se vide i muške i ženske osobe, i mlađe i starije, neprimjereno obučene, da ne kažemo razgolićene. Kao da je samo njima vruće? Pristojni ljudi znaju se i s vrućinom nositi. Većina nas dobro znade da odmor nije u besposlici i u izležavanju.

Opširnije …

Župni oglasi 15. i 16. nedjelja kroz godinu

Mlada misa našeg don Domagoja bit će u župi Polog, u nedjelju 21. 7. 2019. u 10 h. Na ovu misu pozvao je sve župljane, a na mladomisnički ručak, koji će biti isti dan na Sretnicama u 13 h, pozvani su oni koji su htjeli uzeti pozivnicu u našem župnom uredu. Crkveni brak žele sklopiti: - Marin Stefan Vidović, sin Maria i Ive r. Marinčić iz naše župe i Ana Soldo, kći Maria i Verice r. Martinović iz župe sv. Petra i Pavla iz Mostara. Vjenčanje je predviđeno u crkvi sv. Petra i Pavla, 20. 7. 2019.

Opširnije …

Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

Danas, u nedjelju, 30. 6. 2019. u 10h slavimo sv. misu za obitelj, za našu djecu i animatore koji sudjeluju u Ljetnom oratoriju DUGA-PRUGA. Na ovoj svetoj misi blagoslovit ćemo obitelji, djecu i animatore te će tako otpočeti drugi tjedan DUGE-PRUGE, za djecu od 1. do 4. razreda. Hvala Bogu da smo uspješno završili prvi tjedan Ljetnog oratorija s djecom od 5. do 8. razreda. U njemu je sudjelovalo oko sedamdesetero djece i tridesetak animatora. U srijedu, 3. 7. 2019. je naša župna svetkovina, patron naše župe, sv. Toma apostol.

Opširnije …

Župni oglasi 11. i 12. nedjelja kroz godinu

Patrona naše župe, sv. Tomu apostola, proslavit ćemo u srijedu, 3. 7. 2019. Svečanu sv. misu u 18 h predslavit će don Vinko Puljić, koji kao svećenik službuje u Siegen-u, Njemačka. Osim ove svečane večernje mise, imat ćemo i jutarnju misu u 7 h. Za ovo naše župno slavlje pripremit ćemo se trodnevnicom koja će početi u nedjelju, 30. 6. 2019. Za vrijeme trodnevnice bit će prilika za sv. ispovijed,  na koju pozivamo posebno naše vjeroučenike.

Opširnije …

Župni oglasi za 7. vazmenu nedjelju i Duhove

Danas, u nedjelju, 2. 6. 2019. na misi u 10 h bit će podjela sakramenta sv. krizme. Krizmu će našim krizmanicima podijeliti don Željko Majić, generalni vikar.

Opširnije …

Župni oglasi za 5. i 6. vazmenu nedjelju

Proslava sakramenta krizme u našoj župi je u nedjelju, 2. 6. 2019. u 10 h. Sakrament sv. krizme podijelit će generalni vikar don Željko Majić.

Opširnije …