Župni oglasi 3. i 4. nedjelja došašća

Još ovaj tjedan imamo mise zornice. Pjevat će naši mladi. I nadalje, sva djeca koja hoće, kroz cijelo vrijeme došašća, ostaju na doručku u našem caffe baru, gdje ih čeka nutella i čokolino, i još poštogod. Sve do Božića primamo Paket ljubavi za siromašne osobe i obitelji, bilo u naturi bilo u novcu., u visini od 20-25KM. Može i manje i više, prema prilikama i želji darovatelja. U ime svih naših potrebnika, najiskrenije zahvaljujemo. Euharistijsko klanjanje nećemo imati u došašću radi misa zornica, a ni u božićnom vremenu radi blagoslova obitelji.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja došašća

Kroz sve radne dane u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h. Pjevat će naša djeca i mladi. Na svakoj zornici bit će kratka propovijed. Na misama ćemo kupiti milostinju koja će ići za izgradnju naše župne crkve. To je prilika da ispravno usmjerimo plodove našeg odricanja. Ministranti, pjevači i ostala djeca koja budu dolazila na mise zornice mogu, ako žele, ostati sa župnikom na doručku u župnom baru. U došašću se svake godine organizira akcija Paket ljubavi.

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

Zadnja nedjelja liturgijske godini jest svetkovina Krista Kralja koju ćemo svečano proslaviti.  Za dva tjedna, točnije u nedjelju, 3. 12. 2017. nastupa vrijeme došašća, kojim započinje i nova liturgijska godina. Kroz sve radne dane došašća imat ćemo mise zornice koje će počinjati u 6 h. Za djecu osnovne škole koja su se prijavila organiziramo u župi tečajeve njemačkog i engleskog jezika. Tečaj engleskog je subotom u 9,30 h, a njemačkog petkom u 15,30 h. Četvrtkom, poslije večernje mise u 18,30 h održavamo Biblijske večeri kada tumačimo liturgijska čitanja od sljedeće nedjelje.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U subotu, 4. 11. 2017. u 10 h imali smo zajedničko druženje djece koja sudjeluju u raznim živim krugovima naše župe, a koje zajednički zovemo DUGA (Dioništvo u grupnom apostolatu). Župnik ih je počastio pićem te originalnom nutelom i mortadelom. Bogu hvala za našu djecu. U nedjelju, 22. 10. 2017. kršten je Niko Ćavar, sin Davida i Ane r. Ćorić. Rodio se 24. 8. 2017. kao drugo dijete u obitelji. Kum mu je Tomislav Ljubić, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

Četvrtkom, poslije večernje mise u 18,30 h nudi se vjernicima tumačenje i razmatranje biblijskih čitanja od sljedeće nedjelje. Mogu doći svi uzrasti. U subotu, 21. 10. 2017. naših tridesetak Izvidnika hodočastilo je na Bobovac i Kraljevu Sutjesku, a sve u sklopu Tropletovih dana kulture koje svake godine upriličuje HKZ TROPLET.  Inače Izvidnici su pokret spomenute Zajednice. U subotu, 21. 10. 2017. krstio se Leo Kvesić, sin Tonia i Tereze r. Šekerija. Rodio se 4. 9. 2017. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Jure Kljajo, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 26. i 27. nedjelja kroz godinu

Poslije obavljene duhovne obnove povodom šeste obljetnice župe, danas u nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo naše prvopričesnike, a na misi u 18 h naše kandidate za krizmu. Tako s ovom nedjeljom počinje njihova bliža priprava za svetu pričest i krizmu. Tu bližu pripravu nazivamo Godinom apostolata. To znači da će se krizmanici uključiti u naš župni pokret mladih koji se zove BIOS, a prvopričesnici će se uključiti u jedan od sedam živih krugova  dječjeg pokreta koji se zove DUGA (Dioništvo u grupnom apostolatu). U petak, 29. 9. 2017. imali smo susret roditelja

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 8. 10. 2017. na misi u 10 h predstavit ćemo Gospodinu i župnoj zajednici naše kandidate za prvu sv. pričest, a na misi u 18 h predstavit ćemo naše kandidate za sakrament krizme ili potvrde. Svi kandidati trebaju biti prisutni. Taj dan i za jedne i za druge počinje Godina apostolata, tj. vrijeme intenzivnije pripreme na primanje spomenutih sakramenata. Svi se oni trebaju uključiti u grupni apostolat župe. Sve ćemo im to objasniti na župnom vjeronauku i roditeljima na zakazanom roditeljskom susretu, u petak, 29. 9. 2017. u 18,30. Djeca će na predstavljanju dobiti listiće s dnevnim molitvama.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

Kršćanska savjest obvezuje roditelje da odgajaju djecu u katoličkoj vjeri. U tome im pomažu njihove župne zajednice organizirajući župni vjeronauk za njihovu djecu kako bi ih pripremale na sakramente i uvodile u život i poslanje Crkve. Osim redovita župnog vjeronauka naša župa nudi i posebni grupni rad u „7 živih krugova“ koje sve zajedno zovemo DUGA. U ove „žive krugove“ djeca se upisuju dobrovoljno, s tim da se prvopričesnici i krizmanici svakako trebaju uključiti u jedan od ovih živih krugova. Ovi „kružni“ susreti održavaju se subotom za vrijeme trajanja školske godine.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

Kažu da je već izvjesno da nova školska godina počinje 4. 9. 2017. Župni vjeronauk počet će tjedan dana kasnije, tj. u ponedjeljak, 11. 9. 2017. U subotu, 2. 9. 2017. u 12 h bit će ispovijed za đake vjeroučenike, a u nedjelju, 3. 9. 2017. u 10 h slavimo sv. misu za naše školarce te ćemo na njih zazvati Božji blagoslov. Upisnice za župni vjeronauk mogu se dobiti u navedenu subotu i nedjelju. Župa Jablanica osnovana je 1917. te ove godine slavi 110. obljetnicu osnutka župe. U ovom stogodišnjem vremenu župa je imala i uspona i padova. Domovinski rat ostavio je najveće ožiljke.

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Crkveni brak žele sklopiti Mario Rajić, sin Ivice i Marije r. Gašić iz Ovčara (Konjic) i Monika Krtalić, kći Željka i Marije r. Dragoje iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 26. 8. 2017. - Crkveni brak žele sklopiti Niki Jakovljević, sin Drage i Branke r. Prskalo iz naše župe i Irina Martinović, kći Ivana i Nade r. Lovrić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 29. 9. 2017. - Crkveni brak žele sklopiti Sandro Josip Krezić,

Opširnije …