Župni oglasi 1. i 2. nedjelja po Božiću

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama.  Na prvoj stranici Glasnika objavljujemo obred blAgoslova kojim vjernici mogu blagosloviti svoje obitelji i svoja obitavališta. Oni vjernici koji žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj, trebaju ispuniti “Prijavnicu za blagoslov”. Svećenik će sa svakom pojedinom obitelji dogovoriti vrijeme pohoda kako bi sva obitelj bila na okupu. Kao i prethodnih godina, na svetkovinu Bogojavljenja iskazat ćemo poklon Isusu u Jaslicama te ćemo ga darivati zajedno sa sveta Tri Kralja.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja Došašća

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama. Tada ćemo najprije blagosloviti sol, vodu i obiteljske naljepnice, pa onda sve prisutne obitelji. U sljedećem broju Glasnika objavit ćemo obred kako vjernici sami trebaju blagosloviti svoja obitavališta i svoje obitelji. Oni vjernici koji ipak žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj trebaju uzeti i ispuniti “Prijavnicu za blagoslov obitelji” koja se može dobiti u našem Župnom uredu. Svećenik će svaku pojedinu obitelj kontaktirati telefonom i dogovoriti se za termin pohoda i blagoslova.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja Došašća

Na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja obilježili smo naš župni pokret  Duga (DUGA - Dioništvo u grupnom apostolatu). To je Pokret za novu evangelizaciju u našoj župi koji je sačinjen od sedam živih krugova (zajednica) naših vjeroučenika koji intenzivno sudjeluju u pastoralnom životu naše župe. Osim što ih zovemo Dugaši, od danas ćemo ih zvati i Kraljevići, jer se njihove grupe nazivaju po odlikama (karakteristikama)

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

Ove godine Molitveni susret za žrtve Vukovara predvodi naša župna zajednica. Sveta misa za žrtve Vukovara slavit će se u našoj župnoj crkvi, u ponedjeljak, 18. 11. 2019., u 18 h. Nakon sv. mise s upaljenim svijećama idemo u procesiji prema Vukovarskoj ulici, gdje ćemo ispred križa u 17 h predvoditi molitvu za sve pale žrtve. Istovremeno sjetit ćemo se i svih onih koji su dali svoje živote za slobodu našeg hrvatskog naroda u BiH, za našu Herceg-Bosnu. Pozivamo naš dječji zbor Blizanac da dođu na misu u petak, 22. 11. 2019. u 18 h da zajedno proslavimo zaštitnicu glazbe i glazbenika.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 31. 10. 2019. slavili smo svetu misu s roditeljima naših ovogodišnjih kandidata za svetu krizmu. Nakon mise bio je susret s roditeljima na temu Obiteljska i župna priprava za sakrament svete potvrde. Uz potrebu redovite obiteljske molitve župnik je naglasio da roditelje trebaju pratiti duhovnu pripremu svoga djeteta za sakrament potvrde. A gđa Marijana Goluža je kratko predstavila potrebu cjelovita odgoja njihove djece kroz Teen STAR program kroz koji želimo provesti njihovu djecu. U taj program bit će uključeni i oni kao roditelji.

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 13. 10. 2019. krstio se Filip Markotić, sin Antonia i Helene r. Goluža.  Rodio se u Mostaru, 30. 7. 2019. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Dario Đolo, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 19. 10. 2019. krstio se Leon Musa, sin Ivana i Antonije r. Ljubić. Rodio se u Mostaru, 13. 8. 2019. kum mu je Marijo Musa, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 27. i 28. nedjelja kroz godinu

Sutra, u ponedjeljak, 7. 10. 2019. proslavit ćemo somu obljetnicu naše župe koja je ustanovljena 7. 10. 2011. Poslije svečane večernje mise družit ćemo se uz piće i iće. Hvala župljanima koji svojim prinosima uzveličaju ovu našu proslavu. Na ovu obljetnicu pripremali smo se trodnevnicom. Posebno je lijepo primijetiti da se priličan broj krizmanika i vjeroučenika jučer odazvao na sakrament svete ispovijedi.

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U našoj župi, osim redovitog vjeronauka, postoje i Živi župni krugovi (zajednice, grupe) koji djeci daju mogućnost življeg i intenzivnijeg sudjelovanja u župi, a samim time i u osobnom duhovnom rastu. Ove Žive župne krugove uspostavili smo na osnovu naše župne zastave koja na sebi ima križ koji je sastavljen od sedam “olimpijskih” krugova koje zajedno tvore dinamičan križ. Ti krugovi, nerazdvojno povezani, predstavljaju sedam karakteristika Kraljevstva Kristova: istina, život, svetost, milost, pravda, ljubav i mir.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 25. 8. 2019. krštena je Monika Burić, kći Maria i Marije r. Ostojić. Rodila se 18. 3. 2019. u Speyer-u u Njemačkoj i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Kristina Pandža r. Cvitković, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 31. 8. 2019. kršten je Ivan Marić, sin Daria i Ane r. Marojević-Glibo. Rodio se u Mostaru, 2. 7. 2019. i treće je dijete u obitelji. Kum mu je Nikola Golemac, a krstitelj don Domagoj Markić, mladomisnik.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

Kao i na svaku posljednju nedjelju u mjesecu, tako i na ovu nedjelju u kolovozu, obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo sv. misu za naše obitelji u 10:00. Molimo sve naše obitelji da ovim nedjeljama zajedno slave svetu misu i da zajedno u obiteljima mole kako bi učvrstili svoje duhovno zajedništvo. Isto tako da se druže kod zajedničkog obiteljskog stola te da dovoljne vremena posvete jedni drugima. Od ponedjeljka, 2. 9. 2019., uključivo, svete mise radnim danom bit će u 18 h. Termini nedjeljnih misa ne mijenjaju se.

Opširnije …