Župni oglasi za 3. i 4. vazmenu nedjelju

U nedjelju, 12. 5. 2019. hodočasti se Mariji Kraljici Mira u Hrasno, trebinjska biskupija. Svečano misno slavlje u 11 h predvodi don Ivo Šutalo, biskupski vikar Trebinjsko-mrkanske biskupije. U 13 h je previđeno pučko veselje s nastupima župnih zborova i grupa.

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs i 2. Vazmena nedjelja

Svim župljanima, napose dragoj djeci i bolesnicima, želimo sretan Uskrs. Neka vam Uskrsli umnoži vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Uskrsli živi s nama, u nama i za nas. Otvorimo mu svoja srca i obitelji da nas uskrisi i oživi za svoju ljubav i za konačno uskrsnuće. Od srca: don Domagoj i don Krešo.

Opširnije …

Župni oglasi za 5. korizmenu nedjelju i Veliki tjedan

U utorak, 16. 4. 2019. nakon večernje svete mise, u sklopu Godine mladih koja se održava u našoj župi i povodom desete obljetnice djelovanja HKZ TROPLET (i pod njihovim pokroviteljstvom), biskup Ratko Perić održat će predavanje za mlade, studente i sve prisutne na temu: Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. 

Opširnije …

Župni oglasi za 3. i 4. korizmenu nedjelju

U četvrtak, 28. 3. 2019. pozivamo na sv. misu u 18 sati i na predavanje poslije mise za roditelje naših prvopričesnika, na temu: Ususret prvoj sv. pričesti. Molio roditelje i djecu da dođu na sv. misu, a roditelji i na predavanje. Na ovom susretu roditeljima će se priopćiti i najvažnije informacije u svezi pripreme i proslave prve ispovijedi i prve sv. pričesti njihove djece. Napominjemo da je prva pričest u našoj župi, na nedjelju Božanskoga.

Opširnije …

Župni oglasi za 1. i 2. korizmenu nedjelju

KORIZMENO POKORNIČKO HODOČAŠĆE U HRASNO
Pokorničko korizmeno hodočašće u Hrasno za vrijeme korizmenih nedjelja organizira upravitelj svetišta “Kraljice Mira” u Hrasnu, don antun Pavlović. Mostarske bi župe išle zajedno na drugu korizmenu nedjelju, 17. 3. 2019. U ime mostarskih župa organizator je don Ivan Perić, župnik župa Cima i Ilića. Prijave za našu župu primamo danas u našem Župnom uredu. Putna karta je 10 KM.

Opširnije …

Župni oglasi 7. i 8. nedjelja kroz godinu


U sklopu Godine mladih u našoj župi, a s namjerom da naše animatore što bolje pripremimo za naš “Ljetni oratorij” koji se znakovito i popularno zove DUGA-PRUGA, u ovoj Pastoralnoj godini otpočeli smo “Školu za animatore”. Imamo edukativne susrete drugom i četvrtom srijedom u mjesecu. Tako , u srijedu 27. 2. 2019. u 20h, održat će se šesti susret.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. nedjelja kroz godinu

U utorak, 12. 2. 2019. misu u 17 h, propovijed i predavanje na temu Mladi i Božji darovi, imat će dr. Dubravko Turalija, profesor na KBF u Sarajevu i voditelj Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Vlč. Dubravko studirao je biblijske znanosti u Rimu, Jeruzalemu, Ateni i Washingtonu.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Svake zadnje nedjelje u mjesecu, pa tako i ove, 27. 1. 2019. obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo svetu misu za obitelji naše župe u 10 h. Obitelj je temeljna zajednica Crkve i društva. Obitelj je put Crkve. Čuvajmo obiteljsko zajedništvo! U subotu, 2. 2. 2019. je blagdan Svijećnice - Prikazanja Gospodinova. Svete mise bit će kao nedjeljom. Na svim misama bit će blagoslov svijeća. Ovu pastoralnu godinu 2018/2019, proglasili smo Godinom mladih u našoj župi. Osim

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

U tijeku je Godina mladih u našoj župi. I sljedeću utorak 15. 1. 2019. molit ćemo krunicu zajedno sa studentima. Nakon krunice i sv. mise održat će se predavanje na temu: Mogu li početi iznova?  Predavač je don Domagoj Markić, đakon. Pozivamo studente i mlade da dođu.

Opširnije …

Župni oglasi 1. ned. po Božiću

Svečani liturgijski blagoslov obitelji, kao i dosadašnjih godina, bit će u nedjelju, na svetkovinu Bogojavljenja, 6. 1. 2019. na svim misama. Na svim misama bit će blagoslov soli i vode i obiteljskih naljepnica. Oni vjernici koji hoće da ih pohodi svećenik ili đakon, trebaju ispuniti Prijavnicu za blagoslov obitelji koja se može uzeti na stolu za tisak.  Svećenički i đakonski blagoslov po obiteljima počeo je 27. 12. 2018. U obitelji dolazimo prema dogovoru. Svaku obitelj telefonski obavijestimo u koji čas dolazi svećenik ili đakon.

Opširnije …