Župni oglasi 2. i 3. korizmena nedjelja

Jučer, u subotu, 11. 3. 2017. otpočeli smo devetnicu sv. Josipu koji je zaštitnik naše Mostarsko-duvanjske biskupije.  Sv. mise u našoj župnoj crkvi su u 8 i 18 h. Svakog utorka kroz akademsku godinu pozivamo studente i mlade na krunicu u 17,30 h i na misu u 18 h. Nastavljamo s katehezama za mlade koji idu na hodočašće Hrvatske katoličke mladeži u Vukovar, koje će biti od 29. do 30. 4. 2017. Kateheze su srijedom u 20 h.Svakog korizmenog petka u 17,30 h imat ćemo pobožnost Križnog puta. Milostinja koja se kupi na korizmene petke ide za izgradnju naše crkve.

Opširnije …

Župni oglasi 8. nedjelja kroz godinu

Čistom srijedom, 1. 3. 2017. započinje vrijeme korizme. Taj dan nas obvezuje post i nemrs. Na misi u 18 h bit će pepeljanje. Nastavljamo s katehezama za mlade koji idu na hodočašće Hrvatske katoličke mladeži u Vukovar, koje će biti od 29. do 30. 4. 2017. Kateheze su srijedom u 20 h. Prvog i trećeg četvrtak u mjesecu u 17,30 h imamo euharistijsko klanjanje za svećenička zvanja. Drugim četvrtkom u mjesecu molimo za obitelji, a zadnji četvrtak u mjesecu molimo za život.

Opširnije …

Župni oglasi 6. i 7. nedjelja kroz godinu

U dva sljedeća utorka, 14. i 21. 2. u 18,30 h,  u našoj župnoj dvorani, zajedno s HKZ TROPLET, organiziramo predavanja o prirodnom planiranju obitelji i odgovornom roditeljstvu. Predavanje će držati prof. Marijana Goluža, osposobljeni i certificirani predavač za ovu tematiku. Brak kao sakramentalna (sveta) institucija  ima svoje moralne zakonitosti po kojima se jedino može ostvariti u punini, punini koja je milosna pretpostavka za kršćansku obitelj koja treba biti Kućna Crkva. Dođite!

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. nedjelja kroz godinu

Danas, 29. 1. 2017. obilježavamo Obiteljsku nedjelju, kao i svake posljednje nedjelje u  mjesecu. slavimo sv. misu u 10 h za naše bračne i obiteljske zajednice u župi. Poslije mise počastit ćemo bračne parove koji su uključeni u župni obiteljski pokret koji se zove Kućna crkva. U srijedu, 25. 1. 2017. u 20 h održali smo drugu katehezu po redu za 

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. nedjelja kroz godinu

U srijedu, 18. 1. 2017. u 20 h održat ćemo drugu pripremnu katehezu za one  mlade koji kane ići na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar, od 29. do 30. travnja 2017., koje će se održati pod geslom: “Krist-nada naša”. Tema druge kateheze je: Strahovi i nade čovječanstva. Na ovo hodočašće mogu se prijavit svi mladi od krizmaničkog uzrasta do onih koji nisu prošli tridesetu, a ići će samo oni koji redovito budu pohađali kateheze. Prijave se primaju ovaj tjedan poslije večernjih misa. Cijenu putovanja još ne znamo. Za izgradnju crkve (KM): Danijel Skoko 30, Delfa Erić 50, Branimir Smoljan 50, Obitelj Ivana Zovke

Opširnije …

Župni oglasi za Novu 2017. godinu

Kao i do sada, svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, u petak, 6. 1. 2017. na svim misama. Na misama ćemo kao i do sada blagoslivljati sol, vodu i blagoslovne sličice koje vjernici stavljaju na ulazna vrata. Ta je sličica na vratima javna ispovijest vjere. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan te da se zajedno s njima pomoli i po potrebi popriča, trebaju ispuniti prijavnicu koju treba što prije predati u župni ured. Župnik će se najaviti i pohoditi ih prema dogovoru. Lijepo bi bilo da svi članovi budu na okupu.

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja Došašća

Svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, u petak, 6. 1. 2017. na svim misama. Tada ćemo vjernicima  podijeliti  blagoslovne sličice za obitavališta te upute kako vjernici sami mogu obaviti blagoslov svoje čeljadi i svojih obitavališta. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan (kuću),  neka ispune prijavnicu i predaju je u naš Župni ured. Župnik će ih pohoditi prema dogovoru.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. nedjelja Došašća

Za roditelje naših vjeroučenika, 7., 8. i 9. razreda održali smo radionice za cjeloviti odgoj djece. Odazvalo se dvadesetak roditelja. Naše dvije profesorice koje su obučene za program Teen STAR drže radionice naizmjenično. Roditelji su prezadovoljni program. Roditelji krizmanika nisu došli na ponuđenu radionicu.  Program cjelovita odgoja nastavljamo s odraslijom djecom. Svakog četvrtka imamo polusatno klanjanje od 17,30 h do 18 h. Prvim i trećim četvrtkom molimo za svećenička zvanja, a drugim i četvrtim za obitelji i za život.

Opširnije …

Župni oglasi Krist Kralj

U utorak, 22. 11. 2016. u 18,30 h bit će predavanje (i radionica) za roditelje čija djeca idu u 7., 8. i 9. razred osnovne škole. Predavanja i radionice zamišljena su četiri susljedna susreta, a tema bi bila: Cjeloviti odgoj djece, prema katoličkim načelima koja se provode u programu koji se zove Teen STAR. Ovaj program predvodit će dvije profesorice, iz naše župe koje su za to obučene te i same imaju djecu u odrastanju. Inače, ova predavanja poduzimamo u sklopu našeg ovogodišnjeg župnog  pastoralnog programa koji se zove: Godina djece u našoj župi. A djeci najbolje možemo pomoći preko njihovih roditelja. Pozivamo stoga roditelje da dođu na ove korisne susrete i predavanja.

Opširnije …

Župni oglasi 32. i 33. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 10. 11. u 17,30 h imat ćemo euharistijsko klanjanje za obitelji naše župe. A u četvrtak, 17. 11. 2016. u 17, 30 h imat ćemo klanjanje za svećenička zvanja. Izdaleka najavljujemo da je u nedjelju, 20. 11. 2016. svetkovina Krista Kralja kojom završava liturgijski niz nedjelja kroz godinu, a sljedeću nedjelju, 27. 11. 2016. je prva nedjelja došašća, kada započinje nova liturgijska ili crkvena godina “A”. Svakim radnim danom u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h.

Opširnije …