Župni oglasi 8. i 9. nedjelja kroz godinu

Na ovu nedjelju, 22. 5. 2016. slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva koje je izvor i slika kršćanske obitelji. Misu u 10 h slavit ćemo za naše  bračne i obiteljske zajednice, koje Drugi vatikanski koncil naziva “Kućna Crkva”. Mi u župi imamo obiteljski pokret koji se zove tim imenom. Poslije svečane mise u 10 h, na kojoj čitaju naši bračni parovi i njihova djeca, bit će prigodna zakuska u našem župnom baru za sve bračne parove i njihovu djecu koji su članovi pokreta “Kućna Crkva”. U četvrtak, 26. 5. 2016. je svetkovina Tijelova. Svete mise su kao i nedjeljom, u: 8 h, 10 h i 18 h.

Opširnije …

Župni oglasi 7. vazmena nedjelja

U petak, 6. 5. 2016. započeli smo devetnicu Duhu Svetom. Molit ćemo jednu od molitava i litanije Duhu Svetom koji je duša Crkve. Posebno ćemo mu  preporučiti naše krizmanike da budu podobni i sposobni primiti njegove darove: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Imena naših krizmanika donijet ćemo u sljedećem broju Glasnika. Još od srednjeg vijeka mjesec svibanj posvećen je Gospi.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. vazmena nedjelja

U subotu, 16. 4. 2016. u 12 h održali smo redoviti mjesečni susret za naše Izvidnike na koji smo pozvali i naše ovogodišnje prvopričesnike. Poslije kratkog župnikova nagovora uslijedila je  Nutelijada i Grillparty. Na ovom susretu bilo je oko osamdesetoro djece. Danas, u nedjelju, 24. 4. 2016. krštenje je primila Petra Kordić, kći Krešimira i Martine r. Puljić. Rodila se 19. 2. 2016. u Mostaru. Kuma joj je Vedrana Princ, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. vazmena nedjelja

Prošli tjedan započeli smo sa župnim vjeronaukom i susretima za žive župne krugove (zajednice). Molimo djecu da dolaze redovito. U subotu će biti novi upisi i obnova starih upisa za naše žive krugove (zajednice). Samo djeca koja su aktivna u ovim živim krugovima mogu se učlaniti u Izvidnike. U srijedu, 13. 4. 2016. u 20 h bit će kratko Euharistijsko klanjanje i 

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs

Na uskrsni ponedjeljak svete mise u našoj župnoj crkvi su u 8 h i 18 h. Župni vjeronauk počinjemo sljedeći tjedan, 4. 4. 2016. po dosadašnjem rasporedu. Prvopričesnici imaju probu u ponedjeljak, 28. 3. i utorak, 29.2016., u 12 h. Trodnevnica: Četvrtak, 31. 3. 2016.: - 17, 30 h Klanjanje s prvopričesnicima i njihovim roditeljima - 18 h Misa i kratka homilija o sakramentu krštenja - 18,30 h Proba za prvopričesnike Petak, 1. 4. 2016.:

Opširnije …

Župni oglasi 5. korizmena i Veliki tjedan

Na svetkovinu sv. Josipa, 19. 3. 2016., nebeskog zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u izvanrednoj Svetoj godini milosrđa, organiziramo pokorničko hodočašće u katedralu koja je majka svih crkava i jubilejska je oprosna crkva, gdje se može obaviti ispovijed i zadobiti potpuni oprost koji se može namijeniti i za svoje pokojne. Od 9 do 11 h: dolazak i mogućnost ispovijedi. U 11 h: Svečanu misu u čast sv. Josipa, predvodi biskup Ratko Perić. Ove godine neće biti posebne ispovijedi za djecu. Molimo ih da dođu na ovo hodočašće ili da dođu u petak, 18. 3. 2016. u 19. sati kada je ispovijed za sve.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. korizmena nedjelja

Susret za roditelje naših prvopričesnika i krizmanika bio je pretprošli utorak i četvrtak. I jedni i drugi roditelji bili su na večernjoj misi u određene dane, a potom im je don Krešo imao predavanje: Cjeloviti odgoj djece. I na jednom i na drugom susretu bila je dobra većina roditelja. Bogu hvala da imamo tako lijepe djece i odgovornih roditelja koji o pripremi svoje djece na sakramente vode računa. U subotu, 20. 2. 2016. u 12 h održali smo susret za izvidnike koji je počeo u 12 h. Tema susreta bila je:

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. korizmena nedjelja

Misa za roditelje naših krizmanika bit će u četvrtak, 18. 2. 2016. , u 18 h. Poslije mise bit će drugi po redu susret s roditeljima. Barem bi po jedan roditelj od svakog krizmanika trebao doći. U subotu, 20. 2. 2016. u 12 h bit će korizmeni susret za naše izvidnike. U duhu korizme bit će i predavanje. Poslije susreta bit će Nutelijada. U subotu, 27. 2. 2016., Ured za pastoral mladih Mostarsko-duvanjske biskupije organizira četvrti po redu Planinski 

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja kroz godinu

U kolovozu prošle godine u našu župu posjetila je s. Ana Uložnik, misionarka na Haitiju, a koja pripada redu Služavki Malog Isusa. Mi smo joj tada obećali da ćemo u župi osnovati misijsku skupinu (krug) koja će se zvati “Tap-tap” kao i njihov autobus koji prevozi djecu. Misijski živi krug osnovali smo u subotu, 16. 1. 2016. Ova će se skupina brinuti o misijskoj animaciji u našoj župi. U nadolazećoj korizmi podijelit ćemo djeci misijske kasice i skupljati milodare za djecu na Haitiju.

Opširnije …

Župni oglasi 2. nedjelja kroz godinu

U subotu, 16. 1. 2016. održan je susret za izvidnike na kojem je bilo govora o ovogodišnjim planovima. Na ovom susretu osnovana je nova misijska živa zajednica koja se zove “Tap-tap”. Povezana je sa sestrama misionarka s Haitija. Njihova sestra Ana bila je u kolovozu u našoj župi. Ova misijska zajednica isticat će se u molitvi za misionare i prikupljanju pomoći za njih.

Opširnije …