Župni oglasi 2. i 3. nedjelja kroz godinu

U srijedu, 18. 1. 2017. u 20 h održat ćemo drugu pripremnu katehezu za one  mlade koji kane ići na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar, od 29. do 30. travnja 2017., koje će se održati pod geslom: “Krist-nada naša”. Tema druge kateheze je: Strahovi i nade čovječanstva. Na ovo hodočašće mogu se prijavit svi mladi od krizmaničkog uzrasta do onih koji nisu prošli tridesetu, a ići će samo oni koji redovito budu pohađali kateheze. Prijave se primaju ovaj tjedan poslije večernjih misa. Cijenu putovanja još ne znamo. Za izgradnju crkve (KM): Danijel Skoko 30, Delfa Erić 50, Branimir Smoljan 50, Obitelj Ivana Zovke

Opširnije …

Župni oglasi za Novu 2017. godinu

Kao i do sada, svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, u petak, 6. 1. 2017. na svim misama. Na misama ćemo kao i do sada blagoslivljati sol, vodu i blagoslovne sličice koje vjernici stavljaju na ulazna vrata. Ta je sličica na vratima javna ispovijest vjere. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan te da se zajedno s njima pomoli i po potrebi popriča, trebaju ispuniti prijavnicu koju treba što prije predati u župni ured. Župnik će se najaviti i pohoditi ih prema dogovoru. Lijepo bi bilo da svi članovi budu na okupu.

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja Došašća

Svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, u petak, 6. 1. 2017. na svim misama. Tada ćemo vjernicima  podijeliti  blagoslovne sličice za obitavališta te upute kako vjernici sami mogu obaviti blagoslov svoje čeljadi i svojih obitavališta. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan (kuću),  neka ispune prijavnicu i predaju je u naš Župni ured. Župnik će ih pohoditi prema dogovoru.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. nedjelja Došašća

Za roditelje naših vjeroučenika, 7., 8. i 9. razreda održali smo radionice za cjeloviti odgoj djece. Odazvalo se dvadesetak roditelja. Naše dvije profesorice koje su obučene za program Teen STAR drže radionice naizmjenično. Roditelji su prezadovoljni program. Roditelji krizmanika nisu došli na ponuđenu radionicu.  Program cjelovita odgoja nastavljamo s odraslijom djecom. Svakog četvrtka imamo polusatno klanjanje od 17,30 h do 18 h. Prvim i trećim četvrtkom molimo za svećenička zvanja, a drugim i četvrtim za obitelji i za život.

Opširnije …

Župni oglasi Krist Kralj

U utorak, 22. 11. 2016. u 18,30 h bit će predavanje (i radionica) za roditelje čija djeca idu u 7., 8. i 9. razred osnovne škole. Predavanja i radionice zamišljena su četiri susljedna susreta, a tema bi bila: Cjeloviti odgoj djece, prema katoličkim načelima koja se provode u programu koji se zove Teen STAR. Ovaj program predvodit će dvije profesorice, iz naše župe koje su za to obučene te i same imaju djecu u odrastanju. Inače, ova predavanja poduzimamo u sklopu našeg ovogodišnjeg župnog  pastoralnog programa koji se zove: Godina djece u našoj župi. A djeci najbolje možemo pomoći preko njihovih roditelja. Pozivamo stoga roditelje da dođu na ove korisne susrete i predavanja.

Opširnije …

Župni oglasi 32. i 33. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 10. 11. u 17,30 h imat ćemo euharistijsko klanjanje za obitelji naše župe. A u četvrtak, 17. 11. 2016. u 17, 30 h imat ćemo klanjanje za svećenička zvanja. Izdaleka najavljujemo da je u nedjelju, 20. 11. 2016. svetkovina Krista Kralja kojom završava liturgijski niz nedjelja kroz godinu, a sljedeću nedjelju, 27. 11. 2016. je prva nedjelja došašća, kada započinje nova liturgijska ili crkvena godina “A”. Svakim radnim danom u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h.

Opširnije …

Župni oglasi 30. i 31. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 27. 10. neće biti euharistijskog klanjanja, a u četvrtak, 3. 11. 2016. bit će klanjanje i molit ćemo za svećenička zvanja. U nedjelju, 30. 10. 2016. u 10 h slavi se obiteljska misa za sve obitelji iz naše župe. Osim misnog slavlja, obiteljima preporučamo da toga dana posvete više vremena jedni drugima. U utorak, 1. 11. 2016. je svetkovina Svih Svetih. Svete mise su kao i nedjeljom u: 8 h, 10 i 18 h. Taj dan slavimo proslavu Svih Svetih u nebeskoj slavi. U srijedu, 2. 11. 2016. je Dušni dan, kada se na poseban način sjećamo svojih preminuli. Prikažimo svetu misu za svoje pokojne te na groblju, uz upaljenu svijeću, molimo za njihov pokoj.

Opširnije …

Župni oglasi 28. i 29. nedjelja kroz godinu

U petak, 7. 10. 2016. svečanom svetom misom u 18 sati, koju je predvodio don Gordan Božić, proslavili smo suzaštitnicu i šeste obljetnicu naše župe. Na misi smo predstavili naše prvopričesnike i počastili ih ćevapima i nutelom. Pjevao je zbor “Ružarij” koji je upravo danas dobio ime.

Opširnije …

Župni oglasi 26. i 27. nedjelja kroz godinu

Dragi naši vjeroučenici! Izričem vam radosnu dobrodošlicu povodom početka nove vjeronaučne godine 2016/2017. Iako je vas većina dolazila  na nedjeljnu misu tijekom ljetnog odmora, ipak vas srdačno pozdravljam želeći vam skrenuti pozornost na važnost župnog vjeronauka u vašem ljudskom i kršćanskom odrastanju. Stoga, danas u nedjelju, 25. 9. 2016. u 10 h slavimo sv. misu za vas i vaše roditelje te ćemo vam udijeliti poseban blagoslov da vas Duh Sveti prosvjetljuje da tijekom cijele školske i vjeronaučne godine rastete u mudrosti i milosti Božjoj.

Opširnije …

Župni oglasi 25. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 18. 9. 2016. naši vjeroučenici moći će podići Upisnicu za Župnu katehezu koja će u našoj župi započeti 26. 9. 2016. Raspore ćemo napraviti pošto se upoznamo s školskim rasporedom đaka. Umoljavaju se svi vjernici da danas izađu na parlamentarne izbore Republike Hrvatske te da glasaju za institucionalizirane domoljubne opcije za koje smo sigurni da mogu i hoće vjerodostojno zaštiti kulturne, obiteljske i moralne vrednote hrvatskoga naroda. Crkveni brak žele sklopiti:  - Ivan Zovko, sin Bože i Zore r. Vladić i Anđela Krešić, kći Željka i Tatjane r. Šakota. Oboje su iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u katedralnoj župi, 23. 9. 2016.

Opširnije …