Župni oglasi 2. i 3. uskrsna nedjelja

Danas na misi u 10 h proslavljamo prvu svetu pričest za 26 naših prvopričesnika. Darovali smo im ilustriranu Obiteljsku Bibliju, uokvirenu i personaliziranu uspomenu sa zastavom naše župe, krunicu koju mogu objesiti oko vrata i čokoladu.  Čestitam prvopričesnicima i njihovim roditeljima. U utorak, 11. i 17. 4. 2018. pobožno obilježavamo četvrti i peti utorak sv. Ante. Krunica, sv. misa i propovijed.

Opširnije …

Župni oglasi Cvjetnica i Uskrs

Prva sveta pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 8. 4. 2018., na misi u 10 h. Za ovaj veliki događaj pripremit ćemo se trodnevnicom na koju pozivamo sve župljane, a napose  prvopričesnike i njihove obitelji. Četvrtak, 5. 4. 2018. - 17,30 h: klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika; - 18,00 h: sv. misa s homilijom o sakramentu krštenja;

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. korizmena nedjelja

U utorak, 13. 3. 2018. poslije večernje mise  don Krešo nastavlja korizmeni niz predavanja za studente. Ovaj put tema je: Temeljna životna načela. U utorak, 20. 3. 2018. neće biti predavanja. Prošli tjedan zamijenili smo svjetla u našoj crkvi. Umjesto dosadašnjih 48 svjetlećih tijela ugradili smo 19 komada led rasvjete. Radove skidanja starih i montiranje novih svjetala obavili su Zdravko Ćorić i Ivan Pandža, kojima zahvaljujemo u ime svih župljana.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. korizmena nedjelja

U utorak, 20. 2. 2018. poslije večernje mise  don Krešo je održao predavanje za studente na temu: Kako do zrele osobnosti.  U utorak, 27. 2. 2018. bit će tema: Osobni integritet.- U nedjelju, 11. 2. 2018. krstio se Mihael Antunović, sin Ivice i Ivane r. Rajič. Rodio se 9. 12. 2017. u Mostaru i treće je dijete u obitelji. Kum mu je Anto Džalto, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 17. 2. 2018. krstila se Ema Oreč, kći Ivana i Milene r. Džalto. Rodila se 4. 12. 2017.

Opširnije …

Župni oglasi 6. nedjelja kroz godinu i 1. korizmena

Naše hercegovačke biskupije organiziraju biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca, pastira i mučenika, 3. 3. 2018., s polaskom u ranim jutarnjim satima.   Stepinčev je grob mjesto neprekidne molitve i vrelo štovanja. Prijave se primaju u Župnom uredu. Cijena vozne karte je 50 KM. Ide se autoputom.  Polazi se rano ujutro, a vraća se kasno navečer. U prostorijama naše župe održavamo tečajeve njemačkog i engleskog jezika.

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. nedjelja kroz godinu

I ova dva naredna četvrtka nastavljamo s Biblijskim večerima na kojima tumačimo i razmatramo nedjeljna liturgijska čitanja. Na ovim susretima mogu sudjelovati svi uzrasti. U petak, 2. 2. 2017. je blagdan Svijećnice. Svete mise su kao nedjeljom u: 8 h, 10 h i 18 h. Na svim misama bit će blagoslov svijeća koje možete ovdje nabaviti. Svaku posljednju nedjelju u mjesecu nazvali smo Obiteljska nedjelja, kada slavimo svetu misu za naše obitelji u 10h. Pozivam vjernike da dođu zajedno na ovu svetu misu. Dajte, neka se taj dan osjeti posebno obiteljsko zajedništvo i na misi i za obiteljskim stolom. Budimo malo više jedni s drugima i jedni za druge.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. nedjelja kroz godinu

U ovom tjednu završavam s pojedinačnim blagoslovom obitelji. Svaka je obitelj unaprijed znala točno vrijeme kad će svećenik doći. Bilo je dosta prekrasnih susreta. Hvala Bogu što imamo dosta dobrih obitelji. Župni vjeronauk u drugom polugodištu započinje ovaj tjedan,  u četvrtak, 18. 1. 2018. po starom rasporedu. Proslava Prve svete pričesti u našoj župi bit će na Nedjelju Božanskog Milosrđa (Bijela nedjelja), 8. 4. 2018., na misi u 10 h; a podjela sakramenta potvrde bit će na 5. vazmenu nedjelju, 29. 4. 2018. na misi u 10 h.

Opširnije …

Župni oglasi SVETA OBITELJ i KRŠTENJE GOSPODINOVO

Župni caritas - Paket ljubavi (KM): Zoran Soldo 40, Silvana Vidović 200, Gordana Ćorić 30, Jurica Mijatović 30, Ivan Krtalić 30, Mirko Vučić 30, Spomenka Marić 30, Zoran Bevanda 50, Željko Krešić 20, Pero Golemac 100, Jadranka Pintarić 20, Katarina Glavina 50, Radoslav Raič 25, Ilija Ramljak 20, Tanja Pandža 30, Daliborka Bojbaša 30, Ivan Trlin 20, Ljilja Čule 40,

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja došašća

Još ovaj tjedan imamo mise zornice. Pjevat će naši mladi. I nadalje, sva djeca koja hoće, kroz cijelo vrijeme došašća, ostaju na doručku u našem caffe baru, gdje ih čeka nutella i čokolino, i još poštogod. Sve do Božića primamo Paket ljubavi za siromašne osobe i obitelji, bilo u naturi bilo u novcu., u visini od 20-25KM. Može i manje i više, prema prilikama i želji darovatelja. U ime svih naših potrebnika, najiskrenije zahvaljujemo. Euharistijsko klanjanje nećemo imati u došašću radi misa zornica, a ni u božićnom vremenu radi blagoslova obitelji.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja došašća

Kroz sve radne dane u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h. Pjevat će naša djeca i mladi. Na svakoj zornici bit će kratka propovijed. Na misama ćemo kupiti milostinju koja će ići za izgradnju naše župne crkve. To je prilika da ispravno usmjerimo plodove našeg odricanja. Ministranti, pjevači i ostala djeca koja budu dolazila na mise zornice mogu, ako žele, ostati sa župnikom na doručku u župnom baru. U došašću se svake godine organizira akcija Paket ljubavi.

Opširnije …