Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Iako je danas obiteljsko hodočašće na Kupres, mi u župi svake posljednje nedjelje u mjesecu obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo sv. misu za sve obitelji naše župne zajednice u 10 h. Na Obiteljski dan u BiH koji se obilježava sv. misom i susretom na Kupresu u crkvi Svete Obitelji, danas u nedjelju, 29. srpnja 2018. u 11 h hodočasti 30 naših župljana. Ovo hodočašće je priprema za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu, u nedjelju, 16. 9. 2018.

Opširnije …

Župni oglasi 15. i 16. nedjelja kroz godinu

U utorak, 3. srpnja 2018. u punoj crkvi proslavili smo svetkovinu Patrona naše župe, sv. Tomu apostola. Svečano misno slavlje u 18 h predvodio je don Damir Pažin, duhovni pomoćnik u župi sv. Ivana apostola u Mostaru.  U koncelebraciji je, uz župnika don Krešu, bilo desetak svećenika. Misno pjevanje vodila je naša grupa mladih koju predvodi Pava Ćorić. Poslije mise pred crkvom je bilo narodno veselje. Župnik je djecu i animatore počastio ćevapima i pićem.  A i svi ostali misari mogli uživati u slanicama i slasticama koje su donijeli naši župljani. Za sve prisutne bilo je dovoljno ića i pića.

Opširnije …

Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

U utorak, 3. srpnja 2018. je svetkovina sv. Tome apostola, patrona naše župe. Mise su u 8 h i svečana u 18 h koju predslavi don Damir Pažin, duhovni pomoćnik u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru. poslije mise mit će pića i meze ispred crkve za sve vjernike. Molimo župljane da donesu štogod slatka i slana da se počastimo pred crkvom poslije večernje mise. Od 4. srpnja do 3. rujna 2018. svete mise radnim danom u našoj župi bit će jutrom u 7,30h. Nedjeljne mise ostaju po dosadašnjem rasporedu.

Opširnije …

Župni oglasi 12. i 13. nedjelja kroz godinu

Najavljujemo da ćemo u utorak, 3. srpnja 2018. proslaviti svetkovinu zaštitnika naše župe, sv. Tome apostola. Sveta misa bit će u 8h, a svečana misa u 18 h. Posebno pozivamo vjernike na ovu večernju svečanu misu. Najavljujemo da će svete mise radnim danom, radi ljetnih vrućina,  od 4. srpnja uključivo biti u jutrom u 7,30h. Nedjeljne mise ostaju po dosadašnjem rasporedu. Najvaljujemo da smo za ovu akademsku godinu završili i sa studentskim utorcima na kojima smo

Opširnije …

Župni oglasi 9. i 10. nedjelja kroz godinu

U utorak, 5. i 12 6. 2018. imat ćemo pobožnost 12. i 13. utorka na čast sv. Anti. Svaki utorak za vrijeme akademske godine je i Studentski utorak. U Lužnici, nedaleko od Zagreba, od 25. do 27. 5. 2018. održali smo duhovne vježbe za sedam mlađih bračnih parova iz naše župe, na temu: Bračni dijalog. U subotu, 9. 6. 2018., od 10 h do 14 h, na Svjetski dan zaštite okoliša, naš Županijski fond za zaštitu okoliša, a uz suradnju s MZ bijeli Brijeg II i drugim ustanovama,

Opširnije …

Župni oglasi za svetkovinu Duhova

U utorak, 22. i 29 5. 2018. nastavljamo s pobožnostima sv. Anti i sa Studentskim utorcima. U Lužnici, nedaleko od Zagreba, od 25. do 27. 5. 2018. održat ćemo duhovne vježbe za mlađe obitelji iz naše župe. Još ovaj tjedan imamo župni vjeronauk koji inače svake godine završava krajem svibnja. U ponedjeljak, 21. 5. 2018. na blagdan Marije Majke Crkve u mostarskoj katedrali, zahvalno misno slavlje u 18h (povodom završetka Godine biskupa Pavla Žanića i 100. obljetnice rođenja) predvodi kard. Vinko Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 6. i 7. uskrsna nedjelja

Molim naše krizmanike, osmaše i devetaše da dođu u subotu u 11 h na predavanje o cjelovitom odgoju. Ova predavanja spadaju u redoviti župni vjeronauk. Dakle, osmi i deveti razred, umjesto svoga redovitog župnog vjeronauka, četvrtkom, trebaju doći u subotu. U utorak, 8. i 15. svibnja nastavljamo s pobožnostima sv. Anti i sa Studentskim utorcima. Štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim prekrasnim kipom ovoga krasnoga sveca.

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. uskrsna nedjelja

Ova nedjelja je Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Sva današnja milostinja ide za naše hercegovačke misionare. U utorak, 24. 4. i 1. 5. 2018. pobožno obilježavamo šesti i sedmi utorak u čast sv. Ante. Krunica, sv. misa i propovijed. Podjela sakramenta svete krizme u našoj župi je u sljedeću nedjelju, 29. 4. 2018. na misi u 10 h. U ime biskupa Ratka djelitelj  krizme je don Željko Majić, gen. vikar. Ispovijed za krizmanike i njihove roditelje je u subotu, 28. 5. 2018. u 17,30 h.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. uskrsna nedjelja

Danas na misi u 10 h proslavljamo prvu svetu pričest za 26 naših prvopričesnika. Darovali smo im ilustriranu Obiteljsku Bibliju, uokvirenu i personaliziranu uspomenu sa zastavom naše župe, krunicu koju mogu objesiti oko vrata i čokoladu.  Čestitam prvopričesnicima i njihovim roditeljima. U utorak, 11. i 17. 4. 2018. pobožno obilježavamo četvrti i peti utorak sv. Ante. Krunica, sv. misa i propovijed.

Opširnije …

Župni oglasi Cvjetnica i Uskrs

Prva sveta pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 8. 4. 2018., na misi u 10 h. Za ovaj veliki događaj pripremit ćemo se trodnevnicom na koju pozivamo sve župljane, a napose  prvopričesnike i njihove obitelji. Četvrtak, 5. 4. 2018. - 17,30 h: klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika; - 18,00 h: sv. misa s homilijom o sakramentu krštenja;

Opširnije …