Župni oglasi 5. i 6. vazmena nedjelja

U subotu, 16. 4. 2016. u 12 h održali smo redoviti mjesečni susret za naše Izvidnike na koji smo pozvali i naše ovogodišnje prvopričesnike. Poslije kratkog župnikova nagovora uslijedila je  Nutelijada i Grillparty. Na ovom susretu bilo je oko osamdesetoro djece. Danas, u nedjelju, 24. 4. 2016. krštenje je primila Petra Kordić, kći Krešimira i Martine r. Puljić. Rodila se 19. 2. 2016. u Mostaru. Kuma joj je Vedrana Princ, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. vazmena nedjelja

Prošli tjedan započeli smo sa župnim vjeronaukom i susretima za žive župne krugove (zajednice). Molimo djecu da dolaze redovito. U subotu će biti novi upisi i obnova starih upisa za naše žive krugove (zajednice). Samo djeca koja su aktivna u ovim živim krugovima mogu se učlaniti u Izvidnike. U srijedu, 13. 4. 2016. u 20 h bit će kratko Euharistijsko klanjanje i 

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs

Na uskrsni ponedjeljak svete mise u našoj župnoj crkvi su u 8 h i 18 h. Župni vjeronauk počinjemo sljedeći tjedan, 4. 4. 2016. po dosadašnjem rasporedu. Prvopričesnici imaju probu u ponedjeljak, 28. 3. i utorak, 29.2016., u 12 h. Trodnevnica: Četvrtak, 31. 3. 2016.: - 17, 30 h Klanjanje s prvopričesnicima i njihovim roditeljima - 18 h Misa i kratka homilija o sakramentu krštenja - 18,30 h Proba za prvopričesnike Petak, 1. 4. 2016.:

Opširnije …

Župni oglasi 5. korizmena i Veliki tjedan

Na svetkovinu sv. Josipa, 19. 3. 2016., nebeskog zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u izvanrednoj Svetoj godini milosrđa, organiziramo pokorničko hodočašće u katedralu koja je majka svih crkava i jubilejska je oprosna crkva, gdje se može obaviti ispovijed i zadobiti potpuni oprost koji se može namijeniti i za svoje pokojne. Od 9 do 11 h: dolazak i mogućnost ispovijedi. U 11 h: Svečanu misu u čast sv. Josipa, predvodi biskup Ratko Perić. Ove godine neće biti posebne ispovijedi za djecu. Molimo ih da dođu na ovo hodočašće ili da dođu u petak, 18. 3. 2016. u 19. sati kada je ispovijed za sve.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. korizmena nedjelja

Susret za roditelje naših prvopričesnika i krizmanika bio je pretprošli utorak i četvrtak. I jedni i drugi roditelji bili su na večernjoj misi u određene dane, a potom im je don Krešo imao predavanje: Cjeloviti odgoj djece. I na jednom i na drugom susretu bila je dobra većina roditelja. Bogu hvala da imamo tako lijepe djece i odgovornih roditelja koji o pripremi svoje djece na sakramente vode računa. U subotu, 20. 2. 2016. u 12 h održali smo susret za izvidnike koji je počeo u 12 h. Tema susreta bila je:

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. korizmena nedjelja

Misa za roditelje naših krizmanika bit će u četvrtak, 18. 2. 2016. , u 18 h. Poslije mise bit će drugi po redu susret s roditeljima. Barem bi po jedan roditelj od svakog krizmanika trebao doći. U subotu, 20. 2. 2016. u 12 h bit će korizmeni susret za naše izvidnike. U duhu korizme bit će i predavanje. Poslije susreta bit će Nutelijada. U subotu, 27. 2. 2016., Ured za pastoral mladih Mostarsko-duvanjske biskupije organizira četvrti po redu Planinski 

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja kroz godinu

U kolovozu prošle godine u našu župu posjetila je s. Ana Uložnik, misionarka na Haitiju, a koja pripada redu Služavki Malog Isusa. Mi smo joj tada obećali da ćemo u župi osnovati misijsku skupinu (krug) koja će se zvati “Tap-tap” kao i njihov autobus koji prevozi djecu. Misijski živi krug osnovali smo u subotu, 16. 1. 2016. Ova će se skupina brinuti o misijskoj animaciji u našoj župi. U nadolazećoj korizmi podijelit ćemo djeci misijske kasice i skupljati milodare za djecu na Haitiju.

Opširnije …

Župni oglasi 2. nedjelja kroz godinu

U subotu, 16. 1. 2016. održan je susret za izvidnike na kojem je bilo govora o ovogodišnjim planovima. Na ovom susretu osnovana je nova misijska živa zajednica koja se zove “Tap-tap”. Povezana je sa sestrama misionarka s Haitija. Njihova sestra Ana bila je u kolovozu u našoj župi. Ova misijska zajednica isticat će se u molitvi za misionare i prikupljanju pomoći za njih.

Opširnije …

Župni oglasi 2. nedjelja po Božiću

Blagoslov soli i vode te potom svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje ili Sveta tri kralja,  6. 1. 2016. na svim misama, kada će se podijeliti  blagoslovne sličice za obitelji. Kako se kod kuće blagoslivlja obitelj i svoj dom, pogledajte na prvoj stranici ovog Glasnika. Svi oni koji žele da im svećenik  dođe u obitelj radi blagoslova i zajedničke molitve, trebaju se prijaviti u  Župni ured. Tko želi da mu svećenik dođe u obitelj na blagoslov, molitvu i razgovor, treba se prijaviti u Župni ured.

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja Došašća

Svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, 6. 1. 2016. na svim misama, kada će se podijeliti  blagoslovne sličice za obitelji te upute kako vjernici mogu i trebaju obaviti blagoslov svoje čeljadi i svojih obitavališta. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan (kuću), posebno oni koji su uselili u nove stanove, neka se prijave u Župni ured pa će ih svećenik, prema dogovoru, rado pohoditi.

Opširnije …