Župni oglasi, 1. Listopada ( sv. Mala Terezija/ 26. N/g.)

• U ponedjeljak, 2. listopada u 16.00 sati, na Rimokatoličkom groblju u Raštanima bit će sveta misa za sve roditelje nerođene djece da im Gospodin udijeli snagu da nastave hrabro koračati naprijed – župni ured sv. Matej.

• Proslava Kraljice Krunice suzaštitnica župe i dan utemeljenja: Program imate na župnoj stranici, oglasnoj ploči i novom broju župnog glasnika! Pozivamo sve domaćine i domaćice koliko su u mogućnosti da sudjeluju u proslavi i župnom zajedništvu ispred crkve koliko tko može, kolači pite, kiflice, piće..

• Vjeronauk idući tjedan po rasporedu i obavezan dolazak na krunicu isto po rasporedu koji je napisan! Vjeronauk za 1 i 2 razred ćemo objaviti naknadno!

• Mjesec listopad posvećen je na poseban način Blaženoj Djevici Mariji. Potičemo na molitvu krunice. Svaku večer molimo pola sata prije večernje svete mise. Molim roditelje da pošalju djecu na krunicu ovim rasporedom; Ponedjeljak 1 i 2 r, utorak 3 i 4, srijeda 5 i 6, petak 7 i 8, subota 9 i krizmanici. Ovo vrijedi cijeli mjesec listopad. Roditelji shvatite ovo ozbiljno!

• Misne nakane: Od 1. listopada primamo misne nakane za mjesec studeni. Ako netko ima prve godišnjice za mjesec studeni i prosinac a da nije zapisao neka se javi što prije u župni ured. Prve godišnjice imaju prednost na datum smrti pokojnika od svih drugih!

• Primanje škapulara: bit će 15. 10. 2023. pod večernjom svetom misom u 18 sati. Svi koji budu htjeli primiti škapular trebaju se prethodno ispovjedit i dati prilog od 5 KM. Škapulare smo kupili od klauzurni sestara karmelićanki iz Sarajeva po 5KM. S tim prilogom pomažemo njihovoj zajednici jer se financiraju na taj način.

• Biskupijski susret dječjih zborova: 30. 9 2023. održao se susret u našoj župi gdje je sudjelovalo preko 300 djece. Bogu hvala bilo je prelijepo. Zahvaljujemo našem Luki, dječjem zboru, sviračima što su nam na jedan prelijep način predstavili župu. Hvala i svima koji su donijeli slatko i piće za našu djecu!

• Dana 28.9.2023. zapalio se krov molitvenoga prostora, osim krova uništeni su zidovi svih prostorija, kako na prvom katu tako i u prizemlju sve će trebati obnoviti što prije. Šteta je velika, ali Bogu hvala nitko nije nastradao. Već smo naručili krov. Uključimo se koliko možemo. Ovim putem se želim od srca zahvaliti mnogobrojnim župljanima na pomoći u čišćenju, bilo je dosta za čistiti. Hvala i našim vatrogascima! Ponosan sam kao župnik kakve župljane imam uz sebe. Dođimo svi u subotu 7. 10. zahvaliti Bogu i Kraljici Krunice što su nas očuvali da ne bude veća katastrofa od požara. Hvala!

Raspored misa

Mise nedjeljom:

8, 10 i 18 sati

Radnim danom:

Ponedjeljak u 7.30 sati

Utorak – subota u 18.00 sati

Svetkovine u gradu Mostaru:

Kada se slave zaštitnici župa grada Mostara Sveta Misa u našoj župi je u 17.00, a iza Svete Mise je pobožnost.

Prosinac:

Zornice u 6 sati.

Pobožnosti:

Svaki dan sveta krunica u 17.30!

Svaki četvrtak Euharistijsko klanjanje u 17.30!

Svaki Prvi Petak u mjesecu Euharistijsko klanjanje u 20 sati!