Župni oglasi 28. N/g. ( 15. listopada, Terezija Avilska)

 • Izašao je novi broj glasnika za dva tjedna i možete ga preuzeti na mjestu od tiska.
 • Iduća nedjelja je Misijska pa pozivamo sve žene i djevojke da u subotu 21.10. naprave slatko – slane kombinacije i donesu u župu od 17 do 19 sati kako bi naši mladi rasporedili i ponudili na misijsku nedjelju na sve tri mise, a vjernici dali svoj prilog za misije. Također taj dan na obiteljskoj misi u 10 sati bit će Nutelijada za misije. Molim majke da naprave palačinke i donesu prije mise u župne prostorije.
 • Sveti Luka: 18.10. u  našoj susjednoj župi sv. Luke – Ilići slavi se 30 g. župe. Svečana sv. Misa je u crkvi Dobrog Pastira u 18 sati i predvodi je fra Valentin Vukoja, a taj dan je kod nas u 17 sati sv. Misa a iza mise pobožnost!
 • Biskupijski pokret MiViDiMo – 1) Misa za početak akademske godine našim studentima i profesorima, koja će biti u ponedjeljak u 12 sati u našoj katedrali Mariji Majci Crkve.
  2)Tribina za mlade. Treću sezonu tribina našeg biskupijskog pokreta “Mi ViDiMo” otvorit će naš biskup Petar Palić. Tribina će biti u našoj katedralnoj dvorani u 20 sati, a mladi će imati mogućnost kroz ovu tribinu nešto više upoznati našega biskupa, kao njegova mišljenja o aktualnim temama Crkve i društva. Ova tribina će biti obogaćena dramskom predstavom o biskupu Petru Čuli i glazbenim izvedbama slavljeničkog tima “Mlado Sunce” iz Širokog Brijega.
 • HKM – U našoj župi započinjemo susrete mladih koji će se održavati dvije nedjelje u mjesecu iza večernje sv. Mise. Na susretima mogu sudjelovati mladi od 9r pa do 25 godina.  Prvi susret predviđen je 29. listopada u 18i45. Uskoro ćemo započeti i susrete obiteljske zajednice.
 • 17. 10. započinjemo sa studentskim utorcima u našoj župi. Pozivamo sve studente i mlade na krunicu, sv. Misu, kratku pouku, svjedočanstva i slavljenje svakog utorka.
 • Obiteljski kartoni: Sve obitelji koje žive na području ove župe dužne su u kartoteci imati obiteljski karton. Još ovaj mjesec možete ispuniti i donijeti u župni ured.
 • Hvala svima koji ste dali prilog za sanaciju od požara. Neka dobri Bog blagoslovi svaku žrtvu i odricanje koju činite za svoju župu.
 • U subotu 21. 10. u mostarskoj katedrali sedmorica mladića bit će zaređeni za đakone, među njima je i naš bogoslov Luka Cvitanović koji je određen za đakonsku godinu u našoj župi. Potičemo sve koji mogu da sudjeluju na svečanoj misi đakonskog ređenja u 11 sati. Tu subotu neće biti sekcija i vjeronauka za krizmanike. Naše ređenike preporučamo u vaše molitve.
 • Navještaj za primanje reda đakonata: Sveti red đakonata želi primiti naš bogoslov Luka Cvitanović od roditelja Zorana i Josipe r. Kožul iz župe sv. Petra i Pavla Mostar, nastanjeni u Rodoču, a u našoj župi obavlja pastoralnu đakonsku godinu. Ako netko zna za neku zapreku za ređenje neka javi u župni ured!

Raspored misa

Mise nedjeljom:

8, 10 i 18 sati

Radnim danom:

Ponedjeljak u 7.30 sati

Utorak – subota u 18.00 sati

Svetkovine u gradu Mostaru:

Kada se slave zaštitnici župa grada Mostara Sveta Misa u našoj župi je u 17.00, a iza Svete Mise je pobožnost.

Prosinac:

Zornice u 6 sati.

Pobožnosti:

Svaki dan sveta krunica u 17.30!

Svaki četvrtak Euharistijsko klanjanje u 17.30!

Svaki Prvi Petak u mjesecu Euharistijsko klanjanje u 20 sati!