Župni oglasi 29. N/g. ( Misijska nedjelja, 22. listopada)

  • Svjetski dan misija: danas je Misijska nedjelja, sva lemuzina ide za misije i misionare. Hvala!
  • Hvala svim ženama i djevojkama koje su donijeli slatko –  slane kombinacije za misije i na misu u 10 palaćinke. Nutelijada za misije!
  • Vjeronauk: djeca 1 i 2 razreda imaju 26. 10. u 18i30 sati. Ostali po rasporedu. Probe i zajednice po rasporedu.
  • Đakon: Po biskupovim rukama jučer u mostarskoj katedrali zaređeno je 7 novih đakona među njima i naš don Luka. Don Luka Iskrene čestitke u ime cijele župne zajednice.
  • Obiteljski kartoni: molimo sve one koji nisu popunili obiteljske kartone da to učine do kraja mjeseca listopada.
  • Potvrde za kumstva: Potvrde za kumstva vaditi najmanje mjesec dana prije nego će te kumovati na sakramentima. One osobe koje ne viđam u župi po svojoj savjesti neću jamčiti za njihovo kumstvo!
  • Na Svi Svete kod nas će biti dvije mise, ujutro u 8 i navečer u 18 sati. Na Dušni dan samo večernja u 18 sati!
  • U okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet (TDK2023) HKZ Troplet organizira Studijski dan Potraga za korijenima i poziva mlade da nam se pridruže. Studijski dan Potraga za korijenima zamišljen je kao jednodnevno studijsko putovanje na kojem će mladi posjetiti prirodne znamenitosti, kulturno-povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, te muzeje i galerije tragajući za korijenima našega naroda, naše baštine i identiteta. Svake godine krećemo određenom rutom, a ishodišna točka je uvijek ranokršćanska cimska bazilika u Mostaru. I ove godine krećemo od Cimske bazilike i planiramo posjetiti: Široki Brijeg, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, franjevački samostan, muzej i galeriju, kao i ratno sklonište – ranokršćansku baziliku u Mokrom – crkvu svetih Petra i Pavla i zbirku starina župe Kočerin u kojoj je pohranjena  Kočerinska ploča, Aleju hrvatske ćirilice, nekropolu u dvorištu osnovne škole, nekropolu Lipovci na kojoj je pronađena Kočerinska ploča – ostatke ranokršćanske dvojne crkve (bazilike) u Posuškom Gradcu – crkvu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije u Posušju, franjevački muzej “U kući oca mojega” – Barzonje na Blidinju, misište, crkva Gospe Snježne – nekropola stećaka Dugo polje – Kedžara, groblje grob i kip Dive Grabovčeve – crkva sv. Ilije u Masnoj Luci, Franjevačka kuća molitve, galerija – povratak u Mostar. Sve troškove organizacije putovanja, posjeta i zajedničkog ručka snosi HKZ Troplet. U Potragu za korijenima idemo autobusom, u subotu, 4. studenoga s polaskom u 7.30 sati  ispred glavnog ulaza na stadion Zrinjskoga. Pozivamo mlade, srednjoškolce i studente, na ovo zanimljivo studijsko putovanje! Posebno potičemo mlade koji su aktivni u svojim župnim zajednicama, kao i njihove župnike i svećenike, da se prijave kao skupine. Prijaviti se može pojedinačno ili skupno Tropletovoj pleternici za mlade, Janji Stojčić, na e-adresu: janja.marusic@hotmail.com ili telefonski na broj: 063 449 374. Prijave će se primati do popune raspoloživih mjesta u autobusu.

Raspored misa

Mise nedjeljom:

8, 10 i 18 sati

Radnim danom:

Ponedjeljak u 7.30 sati

Utorak – subota u 18.00 sati

Svetkovine u gradu Mostaru:

Kada se slave zaštitnici župa grada Mostara Sveta Misa u našoj župi je u 17.00, a iza Svete Mise je pobožnost.

Prosinac:

Zornice u 6 sati.

Pobožnosti:

Svaki dan sveta krunica u 17.30!

Svaki četvrtak Euharistijsko klanjanje u 17.30!

Svaki Prvi Petak u mjesecu Euharistijsko klanjanje u 20 sati!