Sveučilišna klinička bolnica Mostar

Sveučilišna klinička bolnica Mostar je javno-zdravstvena ustanova u kojoj se planira, organizira i provodi medicinski, nastavni i znanstveno - istraživački rad. Klinička bolnica Mostar je utemeljena rješenjem Ministarstva zdravstva Hrvatske Republike Herceg- Bosne, 2. kolovoza 1994., a upisana je u registar Višeg suda u Mostaru 14. rujna iste godine. Početkom 2009. novi bolnički objekt smješten na Bijelom Brijegu otpočeo je s radom u punom kapacitetu.

Ona je i središnja zdravstvena ustanova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), kojoj gravitira i svekoliko pučanstvo i korisnici zdravstvenih usluga s područja: Zapadno – hercegovačke županije (ZHŽ), Herceg – bosanske županije (HBŽ), te županije Središnja Bosna (ŽSB).

Sveučilišna klinička bolnica Mostar prostire se na tri (3) lokaliteta.

Bijeli Brijeg na kojem se nalazi većina klinika, odjela, zavoda i službi: Klinika za kirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za neurologiju, Klinika za očne bolesti, Odjel za ginekologiju i porodništvo, Odjel za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju, Odjel za plućne bolesti, Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, Centar za urgentnu medicinu (CUM) i Služba za ishranu bolesnika.

U zgradi stare Kirurgije smješteni su: Uprava, Klinika za infektivne bolesti, Klinika za kožne i spolne bolesti.

Zgrada nekadašnjeg ATD – Dispanzera, gdje je smještena Klinika za psihijatriju. Ustroj SKB-a Mostar obuhvaća: trinaest klinika, pet odjela, četiri zavoda, osam službi, četiri centra i dva ureda.

Adresa: Kralja Tvrtka bb
Kontakt: 036/ 336– 500