ŽUPNI OGLASI, 12. N/G. (25. LIPANJ, 2023.)

  • PROSLAVA ZAŠTITNIKA ŽUPE SV. TOMA APOSTOL

U Petak započinjemo s trodnevnicom sv. Tomi.

Bilo bi lijepo kad bi se što više župljana uključilo u proslavu zaštitnika naše župe. Za našu župu je ovo zapovjedna svetkovina i kao njeni članovi taj smo dan dužni biti na sv. Misi. Poslije sv. Mise imat ćemo župno zajedništvo uz hranu i piće. Svi ćemo pomalo sudjelovati kako tko može. Tko misli nešto napraviti i donijeti pića neka to učini  na sv. Tomu najkasnije do 18 i30, ako netko želi dati u novcu može to učiniti u župnom uredu! U 21 sat u novoj crkvi održat će se slavljenički duhovni koncert!

  • U iduću nedjelju 2. 7., sv. Mise su 8, 10 i 19 sati!
  • Od 4. 7. ljetni raspored svetih misa radnim danom kroz srpanj i kolovoz slavit će se u 7i30 ujutro, a nedjeljom iza sv. Tome u 8 i 10. Večernje svete mise kroz ljeto neće bit!
  • Misne nakane za kolovoz (8mj.) primamo od 2. 7. Što prije zakažite termin da župni list može izaći na vrijeme za cijeli 8. mjesec!
  • DUGA – PRUGA

Bogu hvala ovaj tjedan smo imali ljetni Oratorij. Sudjelovalo je preko dvjesto djece i mladih. Sve je prošlo u najboljem redu. Pobjednika ćemo proglasiti na sv. Tomu u 21 sat na duhovnom koncertu. Molimo svu djecu da sudjeluju na sv. Misi i na koncertu gdje će pobjednici dobiti prigodne darove.

  •  Dolaze ljepši dani pa vas molim da se pristojno oblačimo pri dolasku na svete mise i u župni ured. Nije dozvoljeno dolaziti u kratkim hlačama ( šorcevima), majicama koje ne prikrivaju ramena, japankama i drugim plažnim kombinacijama. Crkva je Božji dom i tako se ponašajmo!
  • 29, lipnja u mostarskoj katedrali po rukama biskupa Petra Palića bit će zaređeno šest novih svećenika u Hercegovini. Preporučamo ovogodišnje mladomisnike u vaše molitve!
  • ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
  • Crkveni brak žele sklopiti Žarko Knezović i Ivona Ćorić. Vjenčanje je predviđeno 8. 7. 2023. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured!

Raspored misa

Mise nedjeljom:

8, 10 i 18 sati

Radnim danom:

Ponedjeljak u 7.30 sati

Utorak – subota u 18.00 sati

Ljetni raspored svetih misa
(4.7.2024. – 1.9.2024.):

Mise nedjeljom:

8, 10 i 20 sati

Radnim danom:

Ponedjeljak, srijeda i petak u 7 sati (jutro)

Utorak, četvrtak i subota u 20 sati (večer)

Župni ured u srpnju i kolovozu radi samo iza svetih misa!

Svetkovine u gradu Mostaru:

Kada se slave zaštitnici župa grada Mostara Sveta Misa u našoj župi je u 17.00, a iza Svete Mise je pobožnost.

Prosinac:

Zornice u 6 sati.

Pobožnosti:

Svaki dan sveta krunica u 17.30!

Svaki četvrtak Euharistijsko klanjanje u 17.30!

Svaki Prvi Petak u mjesecu Euharistijsko klanjanje u 20 sati!